Mirusi britu rakstniece Džekija Kolinsa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Losandželosā 77 gadu vecumā mirusi britu rakstniece Džekija Kolinsa, pavēstīja aizgājējas ģimene. Rakstniece no dzīves aizgājusi krūts vēža izraisītu veselības problēmu dēļ.

«Ar ārkārtīgām skumjām paziņojam par mūsu skaistās, dinamiskās un vienreizējās mātes nāvi,» teikts paziņojumā.

Kolinsas karjera ilga četrus gadu desmitus, viņas grāmatas pārdotas vairāk nekā 500 miljonos eksemplāru vairāk nekā 40 valstīs.

Daudzi Kolinsas darbi, arī romāni «Holivudas sievas», «Ērzelis», «Grēcinieki» un «Liktenīgais apskāviens», tulkoti latviešu valodā.

Rakstnieces vecākā māsa, seriāla «Dinastija» zvaigzne Džoana Kolinsa, žurnālam «People» atzina, ka ir «pilnīgi satriekta».

«Viņa bija mans labākais draugs. Es apbrīnoju, kā viņa tika ar to galā. Viņa bija brīnišķīgs, drosmīgs un skaists cilvēks, un es viņu mīlu,» sacīja aktrise.

Kolinsas pirmais romāns «Pasaule ir pilna ar precētiem vīriešiem» iznāca 1968.gadā un kļuva par skandalozu bestselleru. Austrālijā tas tika aizliegts, bet romantisko romānu autore Barbara Kārtlenda to nodēvēja par «pretīgu».

1985.gadā pēc Kolinsas romāna «Holivudas sievas» motīviem tika uzņemts miniseriāls ar Entoniju Hopkinsu un Kendisu Bergenu galvenajās lomās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu