Venēcijas kinofestivālā debitēs filma par itāļu mafijas noslēpumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Trešdien Venēcijas kinofestivālā debitēs dokumentālā filma par slepenu vienošanos starp Itālijas valdību un Sicīlijas mafiju, kas tiek uzskatīta par vienu no skandalozākajām kinolentēm šā gada programmā. Festivāla direktors Alberto Barbera pagājušonedēļ sacīja, ka par filmu «La Trattativa» esot visvairāk nobažījies, jo tai «ir lielākā politiskā rezonanse un tā noteikti izraisīs skandālu».

Itāļu producentes Sabīnas Gudzanti (Sabina Guzzanti) filma balstīta uz tiesas dokumentiem. Tajā kritizēts joprojām notiekošais tiesas process, kurā iesaistīti gangsteri, politiķi un policisti.

Gudzanti apgalvo, ka nepretendējot uz vēsturiskas patiesības statusu, bet vēloties veicināt diskusijas par nepatīkamo periodu Itālijas vēsturē.

Apsūdzībā teikts, ka 90. gadu sākumā noslēgta nevardarbīga vienošanās ar mafiju, lai izbeigtu tiesnešu slepkavošanu un pieminekļu spridzināšanu Milānā, Romā un Florencē.

Prāvā lūgts liecināt pašreizējam Itālijas prezidentam Džordžo Napolitāno. Vairāki mafijas dalībnieki atzinuši, ka bijušais premjerministrs Silvio Berluskoni esot saistīts ar mafiju.

«La Trattativa» nepiedalās cīņā par Venēcijas kinofestivāla galveno apbalvojumu «Zelta lauva».

Festivāls noslēgsies 6. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu