Vēl pirms Ziemassvētkiem slavenības apvienojas labdarības vārdā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

17.septembrī modes un izklaides centrā «Rīga Plaza» tika atklāts labdarības Pop – Up veikals, kura ienākumi tiks ziedoti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai, lai iegādātos jaunas rehabilitācijas ierīces. Ieceri steidza atbalstīt arī slavenības.

Atklāšanas pasākumā uzrunas teica projekta organizatori un muzikālus priekšnesumus sniedza grupa «Dvīnes», Miks Dukurs, Vita Baļčunaite un Pēteris Asbahs. Mākslinieki izvēlējās dziesmas, kuras spētu uzrunāt cilvēkus un aizkustināt viņu sirdis.

Pasākumā tika izveidota arī akcijas «Sniedz roku» atbalsta aleja ar vēstnešu rokas nospiedumiem.

Rokas nospiedumiem ir simboliska nozīme, veidojot kopsakarību ar projekta nosaukumu «Sniedz roku!».

Projekta vēstneši ir – Gundega Skudriņa, Vita Baļčunaite, Ieva Adamss, duets «Dvīnes», Miks Dukurs un Kašers.

Pasākuma dienā ikviens vēstnesis ziedoja ne tikai savu laiku, bet arī mantas, kuras vairs nav vajadzīgas, bet kādam citam spētu noderēt.

Kā uzrunā teica Gundega Skudriņa, labāk ir uztaisīt šādu pasākumu, iesaistīt akcijā vēl vietējos dizainerus, vairot prieku, labestību, ne vienkārši noziedot konkrētu naudas summu; jo vairāk cilvēku iesaistās, jo pasaule paliek labāka.

Tāpat Ieva Adamss atgādināja, ka labie darbi, labestība neiet no rokas rokā, ja kādam palīdzi, tas nenozīmē, ka tas cilvēks palīdzēs arī tev. Tomēr, darot labu, tu nekad nezināsi, kad un kurš būs tas cilvēks, kas palīdzēs tev mirklī, kad tev to visvairāk vajadzēs.

Pop – Up veikalā būs iespējams iegādāties produktus no One Wolf, Zvēru dārza, biedrības Lote, Bērnu slimnīcas fonda T-kreklus, kas tapuši sadarbībā ar zīmolu Amoralle un Aristocrat Kids, Recycled, Lude, Miljo, Nice Place, QooQoo un daudzus citus vietējos darinājumus.

Vajadzība pēc rehabilitācijas pieaug ar katru gadu, un tas ir arī viens no pieprasītākajiem pakalpojumiem Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Pēc pašreizējām aplēsēm, dažādu vajadzību dēļ rehabilitācija kopumā būtu nepieciešama katram piektajam bērnam Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu