Vācu profesors: Liepājas koncertzālē sasniegta maksimālā cerētā akustiskā kvalitāte

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Aigars Prūsis

Jaunajā Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» noslēgušās akustikas pārbaudes, ko veica koncertzāles akustikas projekta veidotāji un vieni no pasaules līderiem savā jomā - Vācijas kompānija «Müller-BBM» profesora Karlheinca Millera vadībā. Millera vērtējumā «Lielā dzintara» zālēs ir sasniegta maksimālā cerētā akustiskā kvalitāte, informē SIA «Lielais dzintars» sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Geidmane.

Gala akustikas pārbaudes koncertzāles lielajā zālē un kamerzālē noslēgušās ar izciliem rezultātiem, akcentēja Geidmane.

«Esam ļoti, ļoti apmierināti ar akustiskajiem risinājumiem «Lielajā dzintarā«. Šī koncertzāle ir lieliska iespēja Liepājas Simfoniskajam orķestrim, Liepājai un Latvijai,» atzina Millers, piebilstot, ka Liepājas koncertzāle noteikti iekļaujama pasaules labāko koncertzāļu sarakstā.

Īpaši tiek uzsvērti «Lielā dzintara» zālēs izmantotie akustiskie aizkari, kas ļauj šīs telpas augstā kvalitātē pielāgot dažādu mūzikas žanru skanējumam. Atzinīgi esot vērtējami arī skaņas reverberācijas mērījumu rezultāti. Kā skaidro akustikas eksperti, tie norāda uz siltu un salīdzinājumā ar vairumu koncertzāļu pat pārsteidzoši mērenu skaņas plūdumu, kas ļauj īpaši kvalitatīvi saklausīt arī katra atsevišķa instrumenta skanējumu.

Kompānija «Müller-BBM» ir izstrādājusi teātru un koncertzāļu akustiskos risinājumus Ņujorkā, Pekinā, Maskavā, Pēterburgā, Zalcburgā, Venēcijā, Romā u.c. kultūras galvaspilsētās.

Liepājas koncertzāle durvis apmeklētājiem vērs oktobrī, kad sāksies atklāšanas svētki divarpus mēnešu garumā. Kā pirmā ar koncertiem 17. un 18.oktobrī tiks atklāta kamerzāle. Pēc tam notiks eksperimentālās skatuves atklāšana ar teātra izrādi 30.oktobrī un lielās zāles atklāšanas koncerts 6.novembrī ar Liepājas Simfoniskā orķestra, kora «Latvija» un solistu Elizabetes Strīdas, Jovitas Vaškevičiūtes, Mati Turi, Egila Siliņa un Inta Dāldera piedalīšanos.

Līdz gada beigām koncertzāles atklāšanas pasākumos uzstāsies arī citi spilgti solisti, izpildot Ērika Ešenvalda, Imanta Kalniņa, Agra Engelmaņa, Ludviga van Bēthovena, Leonarda Bernstaina, Džordža Geršvina, Endrjū Loida Vēbera un citu komponistu mūziku.

Biļetes uz vairākiem atklāšanas pasākumiem jau pieejamas tirdzniecībā «Biļešu paradīzes» kasēs un mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu