Olga Dreģe naudas trūkuma dēļ uz skolu gājusi tēta vējjakā (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Aktrise Olga Dreģe priecājas, ka, laikam ejot uz priekšu, joprojām paliek dažādi vedi, kā radoši darboties, radošam cilvēkam nekas nevar būt būtiskāk par iespēju strādāt. Aktrise ir satraukuma pilna, jo tieši šogad viņas mazdēls sāks skolas gaitas. Olga atceras savu pirmo septembri un sajūtas, dodoties uz skolu pēckara laikā.

Aktrise Olga Dreģe stāsta, ka jaunā sezona teātrī viņai atnesīs aizraujošu jaunu lomu, arī darbs seriālā «UgunsGrēks» rit veiksmīgi uz priekšu, tiek plānoti dažādi koncerti, viss notiek tā, kā Olga to vēlas.

«Liels notikums ir tas, ka mans mazdēls Justs sāks skolas gaitas. Tas ir liels pārdzīvojums un piedzīvojums. Labi, ka man pirmais septembris ir brīvs, esam jau nofilmējuši seriālam «UgunsGrēks» pirmos kadrus, kur man būs briesmīgi notikumi, mani Vadims dzīs pa mežu lietū, es slapja nokritīšu uz trepēm un pat slapju dibenu dabūšu. Darba ir daudz, un nekas radošam cilvēkam nevar būt jaukāks, kā justies joprojām ierindā. Tā ka varēšu pavadīt mazdēlu uz pirmo septembri viņa skolā,» smejas Olga.

Pati aktrise mazdēlam nekā nav palīdzējusi sagatavoties skolai, jo Justam ir mamma, kura ir beigusi daudz dažādu psiholoģijas kursu par bērna audzināšanu.

Foto: Nauris Garkaklis

«Manam mazdēlam viss ir kārtībā, viņš dzied, interesējas par zinātni, jau lasa. Domāju, izdarījām pareizo izvēli, sūtot viņu Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā. Domāju, pieaugot Justs būs zinātnieks. Viņš daudz zīmē, taisa dažādas shēmas. Viņš ir komunikabls, pieklājīgs, draudzīgs, tā ka skolai esam gatavi, bet vienalga mazliet ir bail,» aizdomājas Olga.

Runājot par savu pirmo skolas dienu, Olga stāsta, ka ar mūsdienām to dienu nav iespējams pat salīdzināt, jo viņa sāka savas skolas gaitas uzreiz pēc kara.

«Tas nav pat salīdzināms, biju mammai pie rokas uzaugusi un karu pārdzīvojusi. Man jau daudz gadu bija, kad sāku iet skolā. Domāju, kāpēc man vispār jāiet skolā, jo ļoti daudz ko zināju, mana mamma bija visa mana vidusskola un augstskola. Jutos briesmīgi pirmajās klasēs, jo bija jāpaliek skolā bez mammas,» atklāj Olga.

Atceroties skolu, Olga nebaidās teikt, ka bija ļoti talantīga un pirmajās klasēs viņai nebija ko darīt, tāpat aktrise ir droša, ka viņas mazdēlam pirmajās klasēs būs garlaicīgi, jo viņš jau visu to zina, ko māca mazajās klasēs.

«Mana bērnība un skolas laiks bija rūgts, pēc kara mums viss bija sadedzis. Man nebija sava mētelīša, kuru vilkt uz skolu, tāpēc uz skolu gāju ar tēva pufaiku. Lai bērni to neredz un nesmejas par mani, es devos uz skolu ļoti agri, lai būtu pirmā. Mamma man vienmēr teica – meitiņ, tev ir ļoti laba galva, atceries vienmēr stāstu par Pelnrušķīti, viņa izvēlējās kleitu no maisa, nevis zelta kleitu, un beigās nolija zelta lietus par viņas labajiem darbiem un liktenis viņu aplaimoja. Es jūtos tieši tāpat, man liktenis ir devis daudz dažādu dāvanu,» pozitīvi nobeidz Olga.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu