Tuvojas Seno ugunskuru nakts (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: riga2014.org

30. augustā notiks Seno ugunskuru nakts, kad saulrieta laikā plkst. 21.30 Baltijas jūras krastā ikviens tiek aicināts iedegt ugunskuru, simbolizējot apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru un vienlaicīgi atvadīties no vasaras. Seno ugunskuru nakts visās valstīs ap Baltijas jūru notiks vienlaicīgi. Latvijā akcijas norisi koordinē nodibinājums «Rīga 2014», Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotāji.

Akcijā piedalīties aicināts ikviens – tam piemērotā un atļautā vietā iekurt ugunskuru, mudināt draugus un kaimiņus pievienoties, lai kopā pavadītu vakaru Baltijas jūras krastā. Pie ugunskuriem cilvēki aicināti izteikt savus solījumus jūrai, lasīt dzeju, dziedāt, iet rotaļās vai vienkārši vērot ugunskuru un jūru.

Rīgā Seno ugunskuru nakts pasākums norisināsies Vakarbuļļu pludmalē.

Sākot no plkst.17.00 ikviens interesents aicināts uz radošajām darbnīcām. Plkst.19.00 sanākušie ļaudis būs aicināti pulcēties uz sarunu un diskusiju par to, kā cilvēkam sadzīvot ar jūru, tai nekaitējot. Sarunu vadīs Sandijs Semjonovs. Savukārt pl.21.00 pie ugunskuriem sāksies akustiskie koncerti.

Pasākums bez maksas, aicināti visi interesenti, lai svinētu Seno ugunskuru nakti, parādītu piejūras tautu vienotību un atgādinātu par mūsu vēsturi un kultūras mantojumu.

Seno ugunskuru nakts pasākumi norisināsies visā Latvijas piekrastē. Jūrmalā, Majoru pludmalē, Kauguru pludmalē pie kafejnīcas «Kūriņš», Liepājas pludmalē, Engurē, Ventspilī, Saulkrastos, Salacgrīvā, pie Salacas ietekas jūrā (kreisajā krastā) u.c.

Detalizētāka informācija: www.senasuguns.lv

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu