Jaunā filma par Stīvu Džobsu izpelnās jūsmīgas kritiķu atsauksmes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jaunā filma «Steve Jobs» («Stīvs Džobss») par tehnoloģiju giganta «Apple» dibinātāju nedēļas nogalē izpelnījusies jūsmīgas kritiķu atsauksmes, kā arī tiek uzskatīta par ticamu pretendenti uz prestižo «Oskara» balvu.

Kino žurnāls «Variety» norāda, ka galvenās lomas tēlotājs Maikls Fasbenders, režisors Denijs Boils un scenārists Ārons Sorkins uzņēmuši «tik spīdošu, satraucošu, ģeniāli izveidotu un pašapjūsmojošu filmu, kādu Stīvs Džobss ir pelnījis».

Fasbenders esot «skaidrs pretendents uz «Oskara» balvu labākā aktiera kategorijā», uzsver žurnāls.

Žurnāls «The Hollywood Reporter» filmu raksturo kā «vienu no rudens sezonas prestižākajiem nosaukumiem».

Laikraksts «The New York Times» sacīja, ka auditorija «silti uzņēmusi» filmas pirmizrādi sestdien Teluraidas kinofestivālā Kolorādo štatā, ASV.

Par filmu atzinīgi izteicās arī «Apple» līdzdibinātājs Stīvs Vozņaks. Viņš juties tā, it kā «vērotu Stīvu Džobsu un pārējos», nevis aktierus, Vozņaks sacīja vietnei «Deadline Hollywood».

Savukārt britu laikraksts «The Guardian» filmai deva viduvēju vērtējumu. Izdevums norāda, ka kinolente esot paredzēta «Apple» faniem, taču paslavēja Boila un Fasbendera veikumu.

Kinolente ASV kinoteātros būs skatāma no 9. oktobra. To paredzēts izrādīt arī Ņujorkas filmu festivālā.

Dienu pirms «Steve Jobs» izrādīšanas iznāca režisora Aleksa Gibnija dokumentālā filma «Steve Jobs: The Man in the Machine».

Pagājušogad Džobsu flmā atveidoja aktoeris Eštons Kučers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu