Pie Brīvības pieminekļa notiks koncerts «Baltijas ceļam 25»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 23.augustā, plkst.21 pie Brīvības pieminekļa notiks «Baltijas ceļa» 25.gadadienai veltīts lielkoncerts, informē «Latvijas Koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Šogad aprit 25 gadi, kopš Lietuvas, Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji sadevās rokās, vienojot vairāk nekā miljonu cilvēku ķēdē, kas visā pasaulē kļuvusi par simbolu centieniem pēc brīvības un neatkarības. Atceroties šo unikālo notikumu, lielkoncerta ideja balstīta Baltijas valstu vienotības apliecinājumā. Koncerta kodolu veidos Liepājas Simfoniskais orķestris un Valsts akadēmiskais koris «Latvija» Māra Sirmā, Paula Megi un Modesta Pitrena vadībā.

Koncertā uzstāsies solisti Daumants Kalniņš, Ieva Prudņikovaite un Jeronimus Milus. Koncertā piedalīsies arī grupa «Remix».

Lielkoncertā skanēs Latvijas komponistu Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Zigmāra Liepiņa, Ulda Marhilēviča, Borisa Rezņika kompozīcijas, kā arī skaņdarbi, kurus sarakstījuši Lietuvas un Igaunijas komponisti - Arvīds Malcis, Roks Radzevičus, Villems Kaps un Tonis Megi.

Koncerta scenogrāfiju, gaismu režiju un videoprojekcijas veidos Māris Kalve, Mārtiņš Feldmanis un Didzis Jaunzems.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu