Sāksies 19. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

19. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programmu «Būt vai būt» 2. septembrī kinoteātrī «K.Suns» atklās dāņu režisores Mikalas Krogas filma «Redakcijas aizkulises» (Ekstra Bladet) un diskusija par mediju atbildību. Kā informēja foruma organizatori, laikā, kad avīžu pārdošanas apjomi daudzviet pasaulē nemitīgi krītas, filma sniedz apbrīnojami atklātu ieskatu lasītājiem neredzamajā mūsdienu laikrakstu ikdienā - Dānijas laikraksts «Ekstra Bladet», kurš pastāv jau vairāk nekā 100 gadus, šobrīd publicēšanai meklē stāstus, kas balansē uz ētikas robežas.

Pēc seansa norisināsies mediju ekspertes Andas Rožukalnes moderētā diskusija par mediju atbildību. Diskusijā piedalīsies Dānijas dokumentālā kino producente Sigrida Dīekera, kura pēdējos 14 gados strādājusi pie vairāk nekā 20 filmām, māca producēšanu Dānijas Nacionālajā filmu skolā, kā arī regulāri sniedz lekcijas starptautiskos kino profesionāļu semināros. Klāt būs arī medija «Ekstra Bladet» galvenais redaktors Pouls Madsens, kuram ir ilggadēja pieredze gan televīzijas, gan drukāto un elektronisko mediju žurnālistikā. Diskusijas dalībnieku vidū būs arī kinorežisors Askolds Kurovs, kurš absolvējis krievu dokumentālistes Marinas Razbeškinas filmu skolu, kā arī studējis filoloģiju, teoloģiju un teātra zinātni.

Diskusijā piedalīsies arī portāla «Satori» galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, žurnāla «Ir» dibinātāja un galvenā redaktore Nellija Ločmele, televīzijas žurnālists, raidījumu vadītājs un karsto punktu reportieris Sandijs Semjonovs, kā arī Latvijā rezidējošā Krievijas medija «Meduza» galvenās redaktores vietnieks, bijušais «Lenta.ru» speciālkorespondentu nodaļas vadītājs Ivans Kolpakovs.

Kā ziņots, 19. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programmā «Būt vai būt» no 2. septembra līdz 6. septembrim tiks demonstrētas pēdējo gadu atzītākās pasaules dokumentālās filmas.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā, ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski. Skolēni, studenti, pensionāri un kino profesionāļi Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu varēs apmeklēt bez maksas, 30 minūtes pirms filmas seansa uzrādot apliecību un izņemot brīvbiļetes kinoteātru kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu