Top10 vislabāk atalgotās Holivudas aktrises

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix/TVNET kolāža

Biznesa žurnāls «Forbes» apkopojis vislabāk atalgotās Holivudas aktrises. «Forbes» aprēķināja ieņēmumus no 2014. gada 1. jūnija līdz šā gada 1. jūnijam. Vērā ņemti honorāri par filmēšanos kino un televīzijā, reklāmas līgumi un citi ienākumu avoti. Atgādinām, ka pagājušogad vislabāk atalgotā aktrise bija Sandra Buloka, taču šogad viņas ieņēmumi sasniedza vien astoņus miljonus dolāru (7,1 miljonu eiro) un pirmā vieta zaudēta. uzzini, kura dāma ir jaunā līdere Holivudā!

 
Foto: REUTERS/ScanPix

10. Kristena Stjuarte

Kristena Stjuarte (Kristen Stewart), pirmā amerikāņu aktrise, kura jebkad saņēmusi Francijas prestižo «Cēzara» balvu, vislabāk atalgoto Holivudas aktrišu topā ir augstajā 10. vietā. Viņas ieņēmumi pēdējā gada laikā bija apmēram 12 miljoni ASV dolāru

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: AP/Scanpix

9. Anna Hataveja

Lieliskā, atraktīvā, skaistā un visādi citādi talantīgā Holivudas aktrise Anna Hataveja (Anne Hathaway) šogad ierunājusi animācijas filmas «Rio 2» varones balsi. Viņas ieņēmumi pēdējā gada laikā bija apmēram 12 miljoni ASV dolāru.

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

8. Rīza Viterspūna

Šogad uz ekrāniem iznāca biogrāfiska drāma «Mežone» ar Rīzu Viterspūnu (Reese Witherspoon) galvenajā lomā, kuru pati aktrise arī producēja. Filma iekasēja 52 miljonus, kas nodrošināja aktrisei un producentei ieņēmumus aptuveni 15 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

7. Andželīna Džolija

Andželīna Džolija (Angelina Jolie) pēdējos gadus vairāk enerģijas velta režisores pienākumiem. Viņas ieņēmumi pēdējā gada laikā bija apmēram 15 miljoni ASV dolāru

Foto: AP/Scanpix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

6. Džūlija Robertsa

Džūlija Robertsa (Julia Roberts) atgriezusies top10, pateicoties reklāmas līgumiem ar «Lancome», «Givenchy» un «Calzedonia».

Viņas ieņēmumi pēdējā gada laikā bija apmēram 16 miljoni ASV dolāru.

Foto: AP/Scanpix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

5. Dženifera Anistone

Amerikāņu aktrise Dženifera Anistone (Jennifer Aniston), kura slepenā ceremonijā pavisam nesen salaulājusies ar aktieri Džastinu Terū (Justin Theroux), ar filmām (Cake un Horrible Bosses 2) nav nopelnījusi pārāk daudz, taču lielākos ieņēmumus viņai nodrošinājuši reklāmas līgumi ar «Aveeno», «SmartWater» un «Living Proof». Dženiferas Anistones ieņēmumi pēdējā gada laikā bija apmēram 16,5 miljoni ASV dolāru

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

4. Fena Bingbinga

Fena Bingbinga šajā topā ir vienīgā ārzemniece. Viņa šeit nokļuvusi, pateicoties lomām filmās «The White-Haired Witch of Lunar Kingdom» un «X-Men: Days of Future Past». Labu naudu aktrisei maksā arī par «Chopard» un «L'Oreal» zīmolu reklamēšanu.

Viņas ieņēmumi pēdējā gada laikā bija apmēram 21 miljons ASV dolāru

Foto: AP/Scanpix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

3. Melisa Makārtija

Komiķe Melisa Makārtija (Melissa McCarthy) pierādījusi, ka ar viņas vārdu ir iespējams nopelnīt. To apliecināja kinostudijas «20th Century Fox» un režisora, producenta, scenārija autora Pola Feiga («Bridesmaids», «The Heat», «I Am David») jaunākā komēdija «Spy» un pagājušā gada lente «Tammy» - abas kopā iekasējušas 335 miljonus dolāru, nodrošinot aktrisei apmēram 23 miljoni ASV dolāru lielus ienākumus.

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

2. Skārleta Johansone

Amerikāņu aktrises Skārletas Johansones (Scarlett Johansson) reputācija turpina augt. Pateicoties filmai «Avengers: Age of Ultron» («Atriebēji: Ultrona laikmets»), kas Ķīnā vien nopelnījusi 240 miljonus ASV dolāru, un Lika Besona «Lūsijai», Johansone ir zirgā. 17,5 miljonus viņai atnesusi arī dalība Japānā populārās animācijas filmas un komiksu sērijas «Ghost in the Shell» ekranizācijā. Johansones ieņēmumi pēdējā gada laikā bija apmēram 35,5 miljoni ASV dolāru, tajā skaitā naudiņa no «Dolce & Gabbana» un «Sodastream».

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

1. Dženifera Lorensa (52 miljoni)

Vislabāk atalgotā Holivudas aktrise, kā liecina biznesa žurnāla «Forbes» apkopotie dati, ir filmu sērijas «The Hunger Games» («Bada spēles») zvaigzne Dženifera Lorensa (Jennifer Lawrence). Viņas ieņēmumi pēdējā gada laikā bija apmēram 52 miljoni ASV dolāru (46,5 miljoni eiro). Lai arī viņa ir pelnošākā sieviete kino industrijā, viņu tomēr apsteidz vīriešu dzimuma aktieris. Šomēnes par aizvadītā gada vislabāk atalgoto aktieri tika atzīts Roberts Daunijs jaunākais, kura gada ieņēmumi sasniedza 80 miljonus dolāru (71,5 miljonus eiro).

Lorensa 2013. gadā ieguva prestižo ASV Kinoakadēmijas balvu.

25 gadus vecā Lorensa guvusi ieņēmumus ne tikai no filmēšanās, bet arī kā modes un kosmētikas zīmola «Dior» reklāmas seja.

Foto: REUTERS/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu