Mākslas muzejam «Rīgas Birža» aprit četri gadi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šodien mākslas muzejam «Rīgas Birža» aprit četri gadi un plkst.17.15 muzeju ar īpašiem dāvinājumiem sveiks Ķīnas Tautas Republikas vēstniecības Latvijā un «Rietumu bankas» pārstāvji, informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izglītības programmu kuratore Ieva Andžāne.

Vienlaicīgi tiks atklāta arī muzeja četru gadu darbības laikā saņemto dāvinājumu izstāde «Muzeja jaunieguvumi», kas līdz 30.augustam muzeja apmeklētājiem būs pieejama bez maksas.

Savukārt dienas noslēgumā varēs iegādāties biļetes uz svētku koncertu trio «DaNoIs» izpildījumā «Ieklausies Skandināvijas skaņās». Muzeja īpašā dāvana dzimšanas dienas viesiem - pirms pasākuma, uzrādot koncerta biļeti, būs iespēja apskatīt muzeja ekspozīcijas, kā arī otru muzeja izstādi «Aleksandrs Drēviņš un Nadežda Udaļcova. laiku virpulī».

Četru gadu laikā muzejs kļuvis par iemīļotu satikšanās vietu daudziem muzeja apmeklētājiem. Īpaši aktīvs bijis pēdējais gads ar dažādiem Eiropas kultūras galvaspilsētas un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumiem, kuru skaitā ir, piemēram, izstādes «Senā Ēģipte. Tutanhamona dzintars», «Itāļu portreta glezniecības divi gadsimti. 1580-1780», «Provansas valdzinājums» un Mihaila Barišņikova kolekcija «Mākslas man līdzās». Šajā gadā muzejs ir sasniedzis arī rekordu, vasaras sākumā uz franču mākslas izstādi pulcinot vairāk nekā 50 000 skatītāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu