Dziedātāja Laura Raila stāsta, kā atpūtusies Bulgārijā (64)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Vasara ir laiks, kad vairums no mums tiek pie atvaļinājumiem un nereti dodas ārzemju ceļojumos, lai paplašinātu savu redzesloku un baudītu citu valstu kultūru, cilvēkus, ēdienu, dzērienus un izklaides. Arī dziedātāja Laura Raila devās uz Bulgāriju, kur veselas septiņas dienas pavadīja, iepazīstot šīs zemes kultūru.

Uz Bulgāriju Laura brauca, lai atpūstos, aizmuktu no ikdienas un darbiem. Kopā Bulgārijā Laura pavadīja nedēļu un saprata, ka ideālais ceļojuma laiks būtu bijis desmit dienas, jo atgriežoties bija maza mazuma piegarša.

«Šī valsts kā ceļojuma galamērķis uzrunāja ar atšķirīgo kultūru, siltajiem laika apstākļiem, zaļo jūru un silto ūdeni. Iepriekš arī tika izpētīti tuvākie kultūras objekti un skaistākās pilsētiņas, kas būtu jāapmeklē. Esmu daudz ceļojusi, Grieķija, Spānija, Turcija, Itālija un vēl dažādas valstis, tas viss jau bija izbaudīts un redzēts, tādēļ šoreiz par labu izvēlei krita Bulgārija,» ceļojuma galamērķi skaidro Laura.

Laura atklāj, ka klimats Bulgārijā nav tik karsts kā, piemēram Grieķijā, uz ielām ir iespējams iziet un nav jāslēpjas telpās, kurās atrodas kondicionieris.

«Ēdieni ir garšīgi, ļoti populāri ir «šopski» salāti, kas īstenībā ir elementāri pagatavojami – lielos gabalos sagriezti tomāti, gurķi un uzrīvēts īpašs siers. Pie restorāniem, kā jau siltajās zemēs, stāv vilinātāji, kas stāsta par restorāna labumiem. Sanāca smieklīgs incidents, Bulgārijā biju ar draudzeni Evitu, jau pirmajā vakarā gājām uz restorānu vakariņās, izvēlējamies tādu, kur pie ieejas vilinātājs mums piesolīja «Malibu» kokteilļus, pie pasūtījuma pateicām par vilinātāja piedāvājumu, taču oficiants, kas vēlāk izrādījās restorāna vadītājs, izskatījās izbrīnīts un pārprasa, kurš mums to teicis? Kokteiļus mums atnesa, taču vilinātājs dabūja trūkties ne tikai no vadītāja, bet arī no personāla par patvaļību. Pēc vakariņām, ejot ārā, vilinātājs mums pačukstēja, ka arī rīt mums kokteiļi būs par brīvu,» smejas Laura.

Dziedātāja stāsta, ka Bulgārijas nacionālais alkoholiskais dzēriens ir rakija, kurai ir četrdesmit grādu. Nacionālais dzēriens ir pagatavots no vīnogām, otrs nacionālais dzēriens ir minta – piparmētru dzēriens, kuru jauc kopā ar limonādi «Sprite». Dzērienus Laura nav pagaršojusi, bet atvedusi mājiniekiem nogaršot.

«Katru dienu, izņemot vienu, kad lija lietus, gājām sauļoties un peldēties uz jūru. Pludmales priekšējā daļa ir maksas, bet pie ūdens ir arī mazi gabaliņi bez maksas. Glābēju stacijas ir ik pēc piecdesmit metriem, cilvēku ļoti daudz, ūdens pasakaini silts. Veldzējāmies, peldot uz piepūšamajiem matračiem,» piedzīvojumus atklāj Laura.

Pēc laiskošanās pie jūras Laura ar draudzeni apskatīja tuvākās pilsētas, meitenes bija pasakaini skaistā, romantiskā pilsētā Nesebrā, kura ir iekļauta arī UNESCO Kultūras mantojuma sarakstā. Dziedātāja iesaka uz šo pilsētiņu braukt pārīšiem, pilsēta ir uz pussalas, visapkārt gar kalnaino krastu fantastiski restorāniņi.

«Bijām arī svētajā Vlasā, kur dzīvo arī latviešu sieviete Silvija, viņai tur pieder vairāki apartamenti izīrēšanai, bijām arī ciemos. Rajons skaists, bijām arī īpatnējā restorānā, kurš viss no sienām līdz griestiem aplīmēts ar lielajiem gliemežvākiem. Vēl apmeklējām Burgasu, tur gan lielo sastrēgumu dēļ neko daudz neredzējām, taču izbaudījām intensīvo satiksmi, strīdus uz ceļa šoferu starpā un arī ļoti nelaipnu attieksmi lielveikalā, jo sākām runāt krieviski. Ja kūrortā «Saulainais krasts» par krievu valodu neviens neko nesaka, tad ārpus, īpaši jauniem cilvēkiem, tā ļoti nepatīk. Taču vecie bulgāri labprāt sarunājas krieviski, jo krievi savulaik atbrīvoja no turkiem,» skaidro Laura.

Meitenes izbaudīja arī nakts dzīvi, karaoke bārus, restorānus, kuros spēlē dzīvā mūzika, toties pašā pilsētas centrā sajūta kā Ibicā, cilvēki dejo uz ielām, ir dažādi klubi, atrakciju pilsētiņas, apkārt tikai ārzemnieki. Nakts dzīve ir skaļa; tā kā šajā pilsētā nav vietējo iedzīvotāju, nevienu tas netraucē.

«Bulgārijā vēlētos atgriezties, ceļojums bija izdevies, atpūtāmies, redzējām dabu, pabijām citās pilsētās, iepazinām kultūru un atvērtos cilvēkus,» nobeidz Laura.

Komentāri (64)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu