Vērmanes dārzā sestdien – daudzveidīgi pasākumi ģimenēm un retro koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valdis Ēlerts

Rīgas svētku ietvaros Vērmanes dārzā sestdien 15. augustā norisināsies tematiski daudzveidīgas aktivitātes ģimenēm un bērniem pasākumā «Rīgas dārgumi», bet vakarā svētku apmeklētājus priecēs retro mūzikas koncerts «Ostas lustes».

Godinot Rīgas ostas 815. jubileju, «Rīgas dārgumi» vedīs bērnus, ģimenes un Rīgas svētku viesus piedzīvojumiem bagātā ceļojumā uz seno, pasakaino Rīgas ostu, kur no tālām zemēm ierodas eksotiski viesi – brīnumdari un jokdari, kur ikkatrs var mēroties spēkiem un veiklībā, darbojoties ar seniem ostas rīkiem un radošajās darbnīcās var ne vien izgatavot dažādas greznumlietas, bet arī uzzināt, kādi dārgumi senos laikos līdzēja Rīgas ostai tapt lielai un varenai.

Dienas laikā Vērmanes dārzā vairākkārt uzstāsies Eiropā plaši pazīstamā ielu cirka trupa «Entr'Act» no Francijas.

Vērmanes estrādes skatuve programma dienas pirmajā pusē aicinās apceļot Eiropu, viesojoties Parīzē VEF Kultūras pils bērnu vokālā ansambļa «Momo» uzvedumā «Runcis Francis», pabūt Vīnē «Latvijas koncertu» izrādē «Šokolādes pasaka», kā arī sastapt Brēmenes muzikantus Latvijas Leļļu teātra brīvdabas izrādē un apgūt plašo dejas pasauli kopā ar deju grupu «Dzirnas».

Dienas otrajā pusē senās ostas valdzinājumu uzburs dūdu un bungu grupa «Auļi», bet koncertizrādi sniegs viduslaiku cirka trupa no Francijas «Entr'Act».

Līdztekus notiks Latvijas Mazinieku biedrības organizētais pasākums «Maizes iela» un Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas piedāvātais pasākums «Grāmatu iela», bet daudz vērtīgu zināšanu varēs iegūt Radio «Naba» un Latvijas Universitātes «Zināšanu pagalmā».

Pasākums «Rīgas dārgumi» Vērmanes dārzā notiks no plkst. 12.00 līdz 18.00.

Savukārt vakarpusē no plkst. 19.00 Vērmanes dārza estrādē būs laipni aicināti visi retro mūzikas cienītāji, jo koncertā «Ostas lustes» skanēs plaša 20. gadsimta sākuma mūzikas programma: diksilenda klasiku atskaņos «Sunny Groove Dixie», jūrnieku ziņģes programmā «Jūras dziesmas» izdziedās vīru kopa «Vilki», bet koncerta noslēgumā ansamblis «Bellacord Tanzorchester» un aktieris Juris Jope vedīs muzikālā ceļojumā uz 20. gadsimta sākuma Rīgu izrādē «Rīga toreiz...», kas vēsta par slavenā latviešu dziedātāja Marisa Vētras jaunības gadiem Rīgā.

Koncerts «Ostas lustes» Vērmanes dārza estrādē ilgs līdz plkst. 22.00.

Pasākumu Vērmanes dārzā ar Rīgas domes atbalstu rīko biedrība «I Did It».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu