Jau pārvesti gandrīz 60% Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma vienību (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

Pašlaik jau pārvesti gandrīz 60% Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) krājuma vienību, aģentūrai BNS pastāstīja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

«Bibliotēkas krājuma pārvešana sekmīgi turpinās, un šobrīd pārvesto krājuma vienību skaits tuvojas 60% atzīmei,» viņš informēja.

Zilberts sacīja, ka LNB galvenajā ēkā Krišjāņa Barona ielā 14 nepārvesti vēl palikuši 6500 plauktmetru galvenās grāmatu krātuves krājuma.

«Plānots, ka šis daudzums varētu tikt pārvests aptuveni pusotra mēneša laikā, jo grāmatām vēl jāveic dezinfekcija. Dezinfekcijas kameras pieejamas divas reizes nedēļā,» paskaidroja LNB pārstāvis.

Pašlaik tiek pārvests Tērbatas ielas 75 obligātā eksemplāra krājums.

Paralēli krājuma pārvešanai darbu LNB jaunajā ēkā Mūkusalas ielā jau sākušas vairākas lasītavas. Jaunu lasītavu atvēršana gan ir apspriešanas un plānošanas procesā, jo vienlaikus tiek pārvestas dažādas krājuma daļas. Zilberts kā būtisku uzsvēra Periodikas lasītavas darbības sākšanu.

«Periodisko izdevumu krātuvē glabājas viens no nozīmīgākajiem un plašākajiem periodikas krājumiem Latvijā — no 18.gadsimta līdz mūsdienām, no papīra līdz laikrakstu un žurnālu digitālajām versijām. Tā apjoms ir ap 715 tūkstošiem vienību, no kurām vairāk nekā 31 tūkstotis — laikrakstu gada komplekti. Krājumā ir vairāk nekā 16 tūkstošu nosaukumu 28 valodās, tostarp latviešu valodā no 1851.gada, krievu valodā no 1801.gada, vācu valodā no 1701.gada,» teica Zilberts.

Jau vēstīts, ka LNB krājumu, kas ir izvietots sešās ēkās, veido aptuveni 4,1 miljons dažādu izdevumu vienību.

Jauno LNB ēku jeb Gaismas pili iecerēts atklāt 29.augustā, LNB 95.dzimšanas dienā. Taču jau kopš 17.jūnija LNB jaunajā ēkā Mūkusalas ielā 3 darbu sākušas vairākas bibliotēkas lasītavas un apkalpošanas punkti.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu