Sākas festivāls «Baleta zvaigznes»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau par augusta tradīciju Latvijā kļuvis starptautiskais baleta festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā», kas 6. un 7. augustā jau 16. reizi norisināsies Dzintaru koncertzālē Jūrmalā un vienkopus pulcēs pasaules prestižāko baleta konkursu laureātus no vairākām pasaules valstīm. Festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis atklāj, ka šogad repertuārs būšot kareivīgs un dinamisks.

Pirmajā vakarā apmeklētājiem Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē būs iespēja vērot divus baleta viencēlienus «Marijas sapnis» un «Tango plus» ar Latvijas Nacionālā baleta solistu piedalīšanos. Savukārt Galā koncertā aicinātie mākslinieki no ASV, Krievijas, Korejas, Itālijas, Austrālijas, Ukrainas teju sacentīsies par labākajiem Pas de Deux.
Skatītāji varēs baudīt šobrīd viena no pasaulē talantīgākajiem austrāliešu izcelsmes dejotājiem, vairāku konkursu, tostarp Pekinas Starptautiskā baleta un horeogrāfijas konkursa, kā arī ASV Starptautiskā baleta konkursa «Jackson Misisipi» laureāta Ārona Smita (Aarona Smyth) sniegumu. Viņš izpildīs Pas de Deux kopā ar latviešu izcelsmes dejotāju, «Houston ballet» mākslinieci Āriju Alekzanderu (Aria Alekzander), kas cita starpā ir latviešu režisora Viļa Lapenieka, kurš uzņēmis filmu «Zvejnieka dēls», mazmazmeita.
Tāpat ar spožu laikmetīgās horeogrāfijas solo priekšnesumu festivālā uzstāsies Hamburgas baleta solists, itālis Sasha Riva. K. Staņislavska un V. Ņemiroviča-Dančenko Maskavas akadēmiskā muzikālā teātra mākslinieki Anastasija Limeņko un Staņislavs Almenčenko (Korejas 8. starptautiskā baleta konkursa zelta medaļas ieguvējs) uzstāsies ar Pas de Deux no baleta «Talismans» un laikmetīgās horeogrāfijas priekšnesumu.
Tāpat baleta cienītājiem būs iespēja vērot Mari Nacionālās E.Sapajeva operas un baleta solistu Olgas Čelpanovas un Konstantina Korotkova uzstāšanos, kā arī Korejas baleta mākslinieku Lee Seung-Yong un Seo Hyuni divdejas.
Protams, ārvalstu zvaigžņu plejādei galā pasākumā pievienosies arī Latvijas izcilākie Latvijas Nacionālā baleta solisti un mākslinieki, kuru sniegumā varēs vērot fragmentus no jaunākajiem 2014/15 sezonas iestudējumiem. Festivālā uzstāsies Elza Leimane-Martinova, Viktorija Jansone, Baiba Kokina, Juka Miake, Jolanta Lubeja, Alise Prudāne, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs, Viktors Seiko, Antons Freimans, Arturs Sokolvs, Ringolds Žigis, Pāvels Bartuls, Andris Pudāns, kā arī Ieva Rācene, kura šā gada jūlijā prestižajā Korejas Starptautiskā baleta festivālā ieguva godalgoto trešo vietu.
A.Leimanis norāda, ka šajā festivālā skatītājiem būs unikāla iespēja vienā vakarā redzēt pasaulē ļoti reti izpildītos Pas de Deux no baletiem «Talismans», «Esmeralda», «Parīzes liesmas», «Arlekināde» un populārajiem «Dons Kihots» un «Korsārs».
Festivālam «Baleta zvaigznes Jūrmalā» ir bagāta vēsture, un krāšņie baleta svētki Jūrmalā jau kļuvuši par tradīciju 16 gadu garumā. Šogad skatītājiem būs iespēja baudīt baletu uz restaurētās Dzintaru Mazās koncertzāles skatuves, kas ikvienam baleta mākslas cienītājam solās kļūs par neaizmirstamu emocionālu pārdzīvojumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu