Noslēdzies Ventspils pilsētas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus «Kurland Bike Bench» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tveicīgajā sestdienā, 19.jūlijā, Ventspilī notika trešais «Kurland Bike Bench» Ventspils pilsētas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Par absolūti labākā sportista godu cīnījās 39 sacensību dalībnieki.

Sieviešu konkurencē absolūtajā vērtējumā spēcīgākā bija komandas «Libava» sportiste Karīna Grigorjeva, aiz sevis atstājot komandas biedri Montu Krastiņu un «Vikings PL» pārstāvi Oksanu Agadzanjanu.

Starp junioriem absolūti spēcīgākais bija Agnis Brigis no komandas «Apolons», Artjoms Agadzanjans, pārstāvot komandu «Vikings PL», izcīnīja 2.vietu, savukārt komandas «Ventspils Pašvaldības policija» sportists Elans Samulenoks ieguva 3.vietu.

Absolūtajā vērtējumā vīru grupā labākais bija komandas «Spēka Pasaule – Alūksne» sportists Deniss Haritesku, ļaujot 2.vietu iegūt Jurim Glanenko no komandas «Ventspils Magnuss» un trešo vietu izcīnīt Raimondam Liepiņam, pārstāvot komandu «Georgs 5 Spēka Klubs».

Komandas «Ventspils Pašvaldības policija» sportisti Edmunds Andrups senioru grupā izcīnīja godalgoto 1.vietu, un Kaspars Tucs palika trešais, ļaujot komandas «Tukums» sportistam Aleksandram Korohovam iegūt 2.vietu.

Sacensībās piedalījās 10 komandas no dažādām Latvijas pilsētām. Lieliskus rezultātus uzrādot, komandas «Ventspils Pašvaldības policija» sportisti palīdzēja izcīnīt 1.vietu komandu kopvērtējumā. Godpilnajā otrajā vietā palika komanda «Libava», savukārt trešā spēcīgākā bija komanda «Apolons».

Sociālā projekta «Es zinu, tu to vari» ietvaros notiek arī vairākas sacensības svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu «Latvijas spēcīgākā pilsēta». Jūlijā jau ir notikušas trīs sacensības Siguldā, Jūrmalā un Bauskā. Pilsētas rezultātu veido katra dalībnieka sniegums. Šobrīd Bauska ir rekordiste ar kopā paceltajiem 145010 kilogramiem. Jūrmalas sniegums ir 72700 kg, bet Siguldas – 70050 kg. Nākamās sacensības par Latvijas spēcīgākās pilsētas titulu ir gaidāmas jau 25.jūlijā Gulbenē un 27.jūlijā Cēsīs.

Savukārt sestdien, 26.jūlijā, Ķekavas Sporta namā notiks novada čempionāts svaru stieņa vilkšanā no zemes, kas vienlaikus būs arī Latvijas Pauerliftinga kausa izcīņas vienpadsmitais posms.

Informācija par sacensību norisi ir pieejama Latvijas Pauerliftinga federācijas mājas lapā http://www.powerliftings.lv/.

«Kurland Bike Bench» notika sociālā projekta «Es zinu, tu to vari!» ietvaros. Lielākā daļa projekta «Es zinu, tu to vari!» pasākumu būs veltīti jauniešiem, atsevišķi pasākumi paredzēti arī ģimenēm kopā ar bērniem. Projekta mērķis ir iedvesmot jauniešus būt fiziski aktīviem un veidot izpratni, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids un atteikšanās no dažādu atkarības vielu lietošanas palīdz sasniegt nospraustos mērķus. Projekta ietvaros no jūlija līdz augustam notiks vairāk nekā 58 pasākumi visā Latvijā – ielu basketbola turnīri, ielu vingrošanas sacensības un citi ielu kultūras pasākumi, kā arī nometnes un ģimeņu sporta dienas. Par visām projekta aktivitātēm var uzzināt portāla draugiem.lv lapā www.draugiem.lv/tutovari. Aktivitātes veidotas tā, lai tās būtu vienkāršas un viegli pieejamas ikvienam interesentam.

Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs atgādina - veselības saglabāšanas visa mūža garumā pamatā ir cilvēka personīgā atbildība. Ārstēšana un veselības aprūpe cilvēka veselību ietekmē aptuveni par 20%. Atlikušie 80% ir katra cilvēka personīgās izvēles: veselīgs vai neveselīgs dzīvesveids – uzturs, fiziskās aktivitātes vai to neesamība, veselībai kaitīgu vielu lietošana vai izvairīšanās no tām, riskants vai drošs dzīvesveids, sociālie faktori, izglītība u.c. Īpaši būtiski to ir apzināties jau jaunībā un savu dzīvi balstīt uz veselību pozitīvi ietekmējošām izvēlēm.

Sacensības «Kurland Bike Bench» organizēja Latvijas Paeurliftinga federācija. Projektu atbalsta Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs. Projekta stratēģiskais partneris Draugiem.lv, informē lieldraugi TVNET, JCDecaux un LTV.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu