Svētku ceļvedis: vīns, sklandrauši un lērums pilsētsvētku!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sen nav acis redzējušas un ausis dzirdējušas par tik daudziem, dažādiem svētkiem vienā nedēļas nogalē! Lai nelaistu ko garām - iepazīsties ar visu jau laicīgi! Jestras brīvdienas!

 
Foto: Reuters

Gulbenes pilsētas svētki

Svētkos būs gan dziesmas, gan dejas, gan balles, gan koncerti, gan sports. Svētkus kuplinās starptautiskais amatierteātru un pūtēju orķestru festivāls «Hepenings», kurā piedalīsies kolektīvi no Gruzijas, Polijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Latvijas.

Piektdien, 24.jūlijā, centrālajā skvērā būs Gulbenes novada jauniešu talantu parāde, kurā piedalīsies arī ārzemju jaunieši. Biedrība «Gulces gēns» Blaumaņa ielā 46a rīkos skeitborda, volejbola, futbola un ielu vingrošanas sacensības un paraugdemonstrējumus. Pēc tam būs ballīte kopā ar Marku Rivu un DJ.

Šajā dienā notiks «Hepeninga» atklāšana, bezmaksas teātra izrādes un ielu koncerti dažādās pilsētas vietās. Bērni varēs vērot animācijas filmas disko zālē, bet lielāki svētku apmeklētāji - latviešu kino un mūzikas sintēzi (Aivars Krevics, Jana Aņisimova, Helgi). Pusnaktī Vecgulbenes muižas parkā būs mūzikas, dejas un gaismas spēles baudījums kopā ar Raimondu Tigulu.

25.jūlijā no plkst.10 norisināsies volejbola, strītbola sacensības un Viktora Kazāka piemiņas kauss soļošanā. Savukārt bērni varēs līksmot Bērnu rītā. Būs muzikāli uzvedumi, leļļu teātris, atrakcijas. Plkst.11 centrālajā skvērā koncertā muzicēs pūtēju orķestri. Tāpat visas dienas garumā pilsētu pieskandēs pūtēju orķestri, dejos deju kolektīvi, spēlēs teātri. Sestdien ar mūzikas un deju koncertiem un vakara balli tiks svinēti arī 6. Gulbenes novada seniori svētki «Kvēl saulespuķe rudenīgā». Pilsētas svētku kulminācija gaidāma kino parodiju koncertšovā «Tā nav dzīve, tas ir kino!» (Dainis Skutelis, Anmary, Juris Jopeu.c.), kam sekos vakara balle.

Svētdien, 26.jūlijā, notiks teātra izrādes gan telpās, gan brīvdabā, tāpat kapusvētki - plkst. 11 Gulbenes Vecajos kapos, bet plkst. 15 Tanslavu kapos (jaunie kapi).

 
Foto: publicitātes

9. Ērgļu novada svētki

Līdz 26.jūlijam notiks 9. Ērgļu novada svētki. Svētki tiks atklāti laukumā pretī ziņojumu dēlim plkst. 17 ar floristikas darbnīcu «Piniet Jumi pīnītē», savukārt plkst. 18 Ērgļu saieta namā notiks zoles mačs.

Oficiālā svētku atklāšana notiks plkst. 19 pie saieta nama. Plkst. 21 pie dambja notiks grupas «Musiqq» brīvdabas koncerts, savukārt plkst. 23 notiks gaismas strūklaku šovs.

Plkst. 23.30 plānota brīvdabas nakts kinoizrāde, kad būs iespēja skatīties filmas «Tukšās zemes ritmi» pirmizrādi, kā arī tikties ar filmas režisoru Reini Sapili. Sēdvietas uz līdzpaņemtiem paklājiņiem piekalnē pretī bijušajai ēdnīcai.

Paralēli kinoizrādei pie dambja paredzēta nakts diskotēka.

Sestdien, 25. jūijā, no plkst. 10 notiks 3. Ērgļu čempionāts disku golfā, starptautiskais jumiķu čempionāts, strītbols vīriešiem un sievietēm, piepūšamās atrakcijas, orientēšanās pastaiga bērniem un tirgus rīts pie saieta nama.

Savukārt no plkst. 11 notiks Pirmais grilēšanas čempionāts, šaušana ar loku, rotaļu stunda bērniem, kristīgā nometņu centra «Ērgļa spārni» darbnīcas, kā arī kanoe airēšana.

No plkst. 14 notiks gan velosacensības, gan orientēšanās sacensības bērniem un pieaugušajiem.

Plkst. 17 Ērgļu luterāņu baznīcā viesosies Baiba Bogdanova ar muzikālo projektu «Maranata» koncertā «Par lielāko brīnumu dzīvību sauc...». Plkst. 18 estrādē notiks Ērgļu amatieru mākslas kolektīvu un vidusskolas deju kolektīvu koncerts. Plkst. 19 estrādē būs iespēja skatīt teātra izrādi «Bērtuļa līgo nakts», plkst. 21 turpat uzstāsies Paula un Miks Dukuri, savukārt plkst. 22 sāksies zaļumballe ar grupām «Nakts pastaiga» un «Kiwi». No plkst. 23 «Braku takās» sāksies nakts Jāņtārpiņu trase.

Svētku noslēdzošā diena, 26.jūlijs, sāksies agri - jau plkst. 5 paredzēta makšķerēšana no dambja.

No plkst. 10 notiks volejbols, būs iespēja izbaudīt piepūšamās atrakcijas estrādē, jātnieku sporta kluba «Pakavs» piedāvāto vizināšanos ar zirgu un poniju, kā arī piedalīties Vizmas Veipas un Andra Džiguna radošajās darbnīcās pie estrādes kāpnēm. No plkst. 11 paredzēta ugunsdzēsēju stafete, velokross stadionā, kā arī antīko spēkratu parāde «Senais rats».

Plkst. 11.45 notiks «Jumalēns» - izrotāto braucamrīku parāde un mazulīšu rāpošanas sacensības pie estrādes.

Plkst. 12 pirmo reizi svētku laikā estrādē notiks putu ballīte bērniem. Tajā pašā laikā līcī pie upes notiks mielasts pie zivju zupas un putraimu putras lielā katla.

Pusdienas laikā, plkst. 13, notiks antīko spēkratu parādes brauciens - goda apļa izbraukšana caur Ērgļiem, savukārt muižas parkā pie Ērgļu slimnīcas norisināsies Salaspils botāniskā dārza direktora lekcija un izstāde Livonijas laika velvju pagrabiņā «Manā dārzā aug…». Pie Ērgļu slimnīcas notiks arī Allažu amatieru teātra «Aka» izrāde «Trīs lietas labas lietas».

Plkst. 14 estrādē notiks konkurss «Ērgļu stiprinieks». Turpat plkst. 16.30 spēlēs pūtēju orķestris, plkst. 17 notiks komandu galvenās balvas izcīņa, bet plkst. 17.30 - sacensību dalībnieku apbalvošana un ziedojumu veiksmes tūre.

 
Foto: Facebook

Mazsalacas pilsētas svētki

No piektdienas, 24.jūlija, līdz svētdienai, 26.jūlijam, notiks Mazsalacas pilsētas svētki un velosvētki «Ērenpreisam 124».

Svētki sāksies piektdien plkst.9 ar Mazsalacas novada senioru biedrības «Atbalss» sporta spēlēm. Plkst. 17 notiks biedrības «Jauniešu vētra» veloizbrauciens un radošā darbnīca «Ar feļļiem gar Salacu». Savukārt plkst. 22 notiks kino vakars Mazsalacas novada Kultūras centra iekšpagalmā.

25. jūlijs sāksies ar Vilzēnu tautas nama ritma grupas «Radiridiri» rīta ieskandināšanu pilsētā plkst. 8. Plkst. 9 būs iespēja apmeklēt bulciņu festivālu, amatnieku tirdziņu un mazo lauku sētu. Plkst. 10 notiks svētku atklāšana, pēc kuras no plkst. 10.30 līdz 11.30 plānota velosvētku «Ērenpreisam 124» parādes brauciena dalībnieku reģistrācija un stāšanās parādes braucienam, kas sāksies plkst. 11.45. Parādes braucienu apbalvošana notiks plkst. 15.

No plkst. 12 līdz 16 notiks tautas lietišķās mākslas studijas «Mazsalaca» akcija «Ikviens un visi kopā - sega pilsētai». No plkst. 13.30 notiks velošovs «Greentrials Bike tour».

Savukārt no plkst. 12 līdz 18 būs iespēja piedalīties atrakcijās un sacensībās visiem pilsētas svētku viesiem. Īpašā atrakcija būs klinšu kāpšanas siena.

No plkst. 20 līdz 21.30 notiks greizā ratiņa un deju kolektīva «Magone» koncerts Lībiešu estrādē, pēc kura sekos zaļumballe ar «Rumbas kvartetu».

26. jūlijā plkst. 11 notiks Rīgas skolēnu pils teātra «Zīļuks» izrāde, savukārt no plkst. 13 sāksies Mazsalacas pilsētas kapu svētki.

 
Foto: publicitātes

Tukuma pilsētas svētku nedēļas nogale

Šonedēļ no piektdienas, 24.jūlija, līdz svētdienai, 26.jūlijam, Tukumā tiks svinēti Tukuma Pilsētas svētki «Uz Tukumu pēc smukuma!». Tie būs īpaši ar to, ka tiks atzīmēta Tukuma Pilsētas svētku divdesmitā gadadiena.

Šogad svētkus caurvīs motīvs - Tukuma Smukuma meklēšana. Tukuma Smukums slēpjas bērnos un jauniešos, radošos, sportiskos un aktīvos cilvēkos, enerģiskos uzņēmējos, mākslā, dzejā, mūzikā un visur citur, kur vien to katrs var saskatīt.

Svētku pirmās dienas vakars piektdien, 24.jūlijā, būs veidots kā Citādu sajūtu vakars. Iedzīvotāji un svētku viesi tiks aicināti baudīt mākslu un aktivitātes Pils ielā un policijas pagalmā. Pils ielas vakara svētkos ar nosaukumu «GAISMA. VĀRDS. KRĀSA» no pulksten 17.30 būs iespēja vērot modes skates, frizūru kolekciju, mīmus un ielu muzikantu improvizācijas, savukārt policijas pagalmā no pulksten 20.30 būs iespēja baudīt klavierkoncertu, dzejas lasījumus un teātra kluba «Austrumu robeža» izrādi «Citādie latvieši». Visa vakara garumā darbosies āra kafejnīcas.

Savukārt Durbes estrādē piektdienas vakarā pulksten 21.00 notiks mūsdienu deju lielkoncerts, kur Smukums tiks atklāts Tukuma jauniešos. Pēc koncerta skeiteru paraugdemonstrējumi, batlu cīņas un diskotēka.

Sestdien, 25.jūlijā, kad svinēsim Lielo svētku dienu, no pulksten 9.00 pilsēta tiks modināta ar pūtēju orķestra «Tukums» mobilo muzikālo rīta improvizāciju, kuru atbalsta Baltais. Melnezera trasē pulksten 10.00 no rīta sāksies Skrējiens pēc Smukuma visai ģimenei. Darbosies dažādas atrakcijas pie tirdzniecības centra «Tukums» un Tukuma Ledus halles. No pulksten 12.00 pie universālveikala sāks darboties «Ēdamiela», Harmonijas iela atkal pārtaps par Mākslinieku ielu, kurā interesentiem būs iespēja aplūkot vēl neredzētus mākslas darbus, kā arī izmēģināt roku radošajās darbnīcās. Tukuma vēstures muzejā «Pils tornis» pulksten 13.00 tiks atklāta izstāde «Tukums lepojas», bet Brīvības laukumā ikvienam būs iespēja izjust seno laiku atmosfēru, kad tajā darbojās tirgus un pulcēja tirgotājus, amatniekus un pircējus no tuvām un tālām vietām. Te svētkus svinēs kā Senajā tirgū. Par atmosfēru rūpēsies lauku muzikanti, notiks dažādas aktivitātes un cīņu paraugdemonstrējumi. Dienas izskaņā, pulksten 20.00, visi Tukuma Smukuma meklētāji vienosies kopīgā gājienā uz Durbes estrādi, kur notiks svētku lielais koncerts - Aijas Andrejevas koncertprogramma «Soļi», kas būs veltīts Tukuma pilsētas svētku tradīcijas 20. gadadienai. Tāpat kā pirmajos un desmitajos Tukuma pilsētas svētkos, arī šogad - divdesmitajā jubilejā iedzīvotājus priecēs krāšņs svētku salūts turpat Durbes estrādē, bet pēc pasākuma - svētku balle kopā ar Kristapa Krievkalna grupu.

Lielajā svētku dienā - sestdien, 25.jūlijā, puķu un dārzu cienītāji no pulksten 10.00 līdz 16.00 laipni aicināti arī uz Atvērto durvju dienu Daces Lukševicas daiļdārzā. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt daiļdārzu, saņemt konsultācijas par augiem un viegli kopjama dārza izveidi, kā arī skatīt kopšanas darbu demonstrējumus. Būs arī iespēja iegādāties daudzgadīgo augu stādus no kolekcijas. Dārza apmeklējums 2.00 eiro no personas. Adrese: Lejas iela 1, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 29177195, www.skaistiedarzi.lv

Svētdien, 26.jūlijā, - Tukuma pilsētas svētku Kopā nākšanas dienā - pasākumi būs veltīti galvenokārt mazajiem tukumniekiem un sportiskām aktivitātēm. No pulksten 9.00 visi Smukuma meklētāji aicināti pulcēties Katrīnas laukumā, lai dotos velobraucienā «Pa Tukumu pa smuko!», savukārt Brīvības laukumā no pulksten 12.00 varēs vizināties zirga pajūgā, klausīties mazo vokālistu koncertus, vērot Liepājas ceļojošā teātra «Maska» izrādi, kā arī koncertprogrammu «Visi kopā». Tā būs lieliska diena, ko pavadīt ģimenes lokā un kopā. Visu svētku programmu un vairāk informācijas var meklēt www.visittukums.lv

Vēl svētdien, 26.jūnijā, no pulksten 12.00 visus, kam tuvas latviskās tradīcijas, laipni aicina Pastariņa muzejs. Tur svētdien tiks svinēta Annas un Jēkaba diena. Visas dienas garumā notiks amatnieku tirdziņš, apmeklētāji tiks cienāti ar jaunās ražas maizi, bet pulksten 13.00 būs iespēja vērot amatierteātra izrādi «Ak, skaistā jaunība». Īpaši pārsteigumi gaida Annas un Jēkabus. Adrese: «Bisnieki», Dzirciems, Zentenes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas pa tālruni 28651091, www.tukumamuzejs.lv/pastarina-muzejs

 
Foto: LETA

Svinēs Saldus ezera svētkus

Sestdien, 25.jūlijā, Saldus ezera pludmalē jau sesto gadu notiks Saldus ezera svētki, kuros paredzētas sportiskas sacensības, atrakcijas un radošas aktivitātes bērniem un ģimenēm

No plkst.11 svētku apmeklētājiem kopā ar jūrniekiem būs iespēja piedalīties dažādās sportiskās atrakcijās, sacensībās un radošajās aktivitātēs. Plkst.12 Saldus ezera pludmalē plānots starts tautas skrējienam «Saldus izaicinājums». Notiks arī sporta sacensības pludmales volejbolā, peldēšanā 50 un 300 metru distancēs un laivošanā ar laivām un citiem palīglīdzekļiem.

Saldus ezera svētkus ar novada pašvaldības atbalstu rīko Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs.

 
Foto: LETA

Dundagā notiks Sklandraušu festivāls

25.jūlijā Dundagā notiks Sklandraušu festivāls, informēja Dundagas novada Tūrisma informācijas centra pārstāve Alanda Pūliņa.

Festivālā paredzēta sklandraušu cepšanas meistarklase, kurā sklandraušu cepējas Dženeta Marinska un Elma Zadiņa piedāvās iespēju jebkuram interesentam apgūt sklandraušu cepšanas māku. Dundagas pils pagalmā tiks atklāta sklandraušu ekspozīcija, bet pie parka estrādes notiks lielā sklandrauša veidošana. Festivāla noslēgumā notiks lielkoncerts «Sklandrausis - saules rausis», kurā piedalīsies kori, deju kolektīvi, folkloras kopas, kokļu ansambļi u.c. kolektīvi.

Festivāla laikā uzstāsies arī vokālā pedagoga Edgara Kramiņa vadītās vokālās mākslas laboratorijas «Izdziedi vasaru» dalībnieki, piedāvājot programmu «Latviešu tautas dziesmas XXI gadsimta ritmos un skaņās». Paredzēts arī valodnieces Janīnas Kursītes-Pakules seminārs par Kurzemes tradīciju vērtībām mūsdienu vidē, kas veltīts aizvadītās vasaras tradicionālās kultūras un mutvārdu vēstures ekspedīcijai Dundagas novadā. Notiks arī senlaiku mantu izsole, radošās darbnīcas un meistarklases, kurās varēs iepazīt senos amatus, kā arī citas aktivitātes. Svētku ballē spēlē grupa «Galaktika».

 
Foto: LETA

Siguldā notiks jau sestie Blūza svētki

25. jūlijā no plkst.18 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks jau sestie Blūza svētki. Kā noskaidrojām pašvaldībā, festivāls pulcēs gan pašmāju mūziķus, gan arī blūzmeņus no ASV, Austrijas un Lietuvas.

Dalību Blūza svētkos ir apstiprinājis jaunais Latvijas blūzmenis Jānis Zvērs jeb «Johnny B Beast», gados jaunais pašmāju kolektīvs «The Coco'nuts», kā arī Latvijas blūza vecākā paaudze «The Blues Gang» un vecmeistars Jānis Vanadziņš ar savu kolektīvu «Mozambika».

Festivālu turpinās viesi no ārzemēm - kopā ar Lietuvas blūza veterānu Aleksandru Belkinu un domubiedriem uzstāsies Teksasas blūza dziesminieks Kīgens Makinrojs. Savu Eiropas turneju tieši Siguldā noslēgs vēl viens viesis no tālās Amerikas - Sedriks Bernsaids. Mūziķis jau vairākkārt ir atzīts par labāko blūza bundzinieku un piecas reizes saņēmis prestižo «The Blues Music Award» balvu.

Noslēgumā uz skatuves kāps ērģelnieks Rafaels Resnigs no Austrijas ar savu grupu «The Soul Gift Band». «Hammond» ērģeļu cienītājiem būs iespēja izbaudīt viņa aizrautīgo priekšnesumu uz īstām B3 ērģelēm ar «Leslie» rotorskaļruņiem. 2013.gadā žurnāla «Downbeat» aptaujā Resnigs tika nominēts gada labākā ērģelnieka kategorijā. Uz skatuves šim kolektīvam pievienosies mūsu saksofonists Toms Rudzinskis un trompetists Oskars Ozoliņš.

Apmeklētājiem ar īpašām vajadzībām būs paredzētas autostāvvietas Jaunās pils teritorijā - iespējami tuvu ieejai estrādē -, kā arī rezervētas sēdvietas koncerta norises vietā.

 
Foto: publicitātes

Vecpiebalga atver durvis!

Jau 4. gadu tuvus un tālus ciemiņus aicina saiešana slātaviešu garā «Vecpiebalga atver durvis». Līdz 26. jūlijam Vecpiebalgas novadā norisināsies saiešana slātaviešu garā «Vecpiebalga atver durvis».

24. jūlijs, piektdiena: Uz Taureni!

18.00. 4. Mariannas Okolokolakas padomju retro auto brauciens ar tematiskām pieturām. Pulcēšanās pie kafejnīcas «Ūdensroze» Vecpiebalgas centrā.

21.00 Taurenes estrādē novada amatiermākslas kolektīvu teatralizēts uzvedums «Talcinieku jampadracis».

Lauku zaļumballe.

25.jūlijs, sestdiena: Caur Vecpiebalgu uz Inešiem!

10.00 Audēju diena. Amatnieku tirgus Vecpiebalgas pagasta centra birzītē.

20.00 8. reizi Inešu estrādē norisināsies Mazās Kalniņa dienas. Koncerta 1. daļā Latvijā iemīļoti mūziķi - Kristīne Kārkle, Marts Kristiāns Kalniņš, Ilze Grunte, Edgars Kārklis un citi izdziedās un izspēlēs Spēka dziesmas. Koncerta otrajā daļā - grupa «Autobuss debesīs».

Pēc koncerta - balle.

26. jūlijs, svētdiena. Svētku izskaņa!

10.00 Svētku noslēguma dievkalpojums Vecpiebalgas ev. lut. baznīcā.

12.00 Koncerts Vecpiebalgas ev. lut. baznīcā. Kristīne Zadovska un Jānis Lūsēns (ērģeles).

Ieeja pret ziedojumiem Vecpiebalgas baznīcas torņa celtniecībai.

14.00 Kapusvētku dievkalpojums Vecpiebalgas Jaunajos kapos

 
Foto: publicitātes

Cesvaines novada svētki

25.jūlijā svētki iesāksies jau plkst.8 ar Cesvaines pūtēju orķestra sveicienu «Labrīt, Cesvaine!». No plkst.8 Cesvaines pils parkā, Pils un Parka ielā, notiks amatnieku un mājražotāju tirdziņš, radošās darbnīcas «Gatavojamies svētkiem», izjādes ar zirgiem, Cesvaines Mūzikas un mākslas skolas 15 gadu jubilejas ieskaņa «Svētki dabā», izrāde «Sunītis un kaķīte». No plkst. 9 līdz 10 un no plkst. 12 līdz 13 parkā būs iespēja baudīt priekšnesumus «Savai pilsētai» uz brīvdabas skatuves, no plkst. 10 līdz 12 būs vērojami Rīgas mīmi, klauni un garkāji. Plkst. 13 parkā būs vērojama izrāde «Brīnums brīnuma galā», lielās lelles no «Pārsteiguma tēliem», savukārt plkst. 14 notiks «stand-up» komēdija bērniem.

No plkst.9 Cesvaines sporta laukumos notiks sportiskas aktivitātes visiem, kā arī sacensību «22. Top bumba - 2015» 3. posms.

Plkst.15 Cesvaines pils zālē notiks koncerts «Ziemeļu sāga», kurā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas soliste Evija Matisone, klavieres spēlēs Aldis Liepiņš, savukārt čellu - Ivars Bezprozvanovs.

Plkst.16 «Divu torņu» pagalmā notiks Cesvaines mākslas plenēra noslēgums, kas jau no 19.jūlija noticis pilsētā. Plkst.17 Cesvaines evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks ērģeļmūzikas koncerts «Dziesmas par laimi», kurā piedalīsies ērģelniece Ilona Birģele un Latvijas Nacionālās operas soliste Inga Šļubovska.

Plkst.19 Cesvaines pils pagalmā notiks koncerts, kurā uzstāsies grupas «Menuets» un «Pērkons». Plkst.22 Cesvaines parka jaunajā daļā, jaunās estrādes vietā, notiks moto kaskadieru šovs.

Dienas noslēgumā plkst.23 Cesvaines pils pagalmā notiks svētku balle, kurā spēlēs grupas «Bruģis», «Kamēr jauni» un jauniešu grupa «Melns uz balta», savukārt pusnaktī būs vērojamas ugunspuķes debesīs un Cesvaines parkā.

26.jūlijā plkst.18 Kraukļos notiks Cesvaines Tautas teātra izrāde «Satiksimies mēs no jauna», savukārt plkst.22 notiks zaļumballe ar grupu «Kiwi».

 
Foto: Facebook

Sabilē Vīna svētki

Līdz 26.jūlijam Sabilē tiks svinēti 17. Sabiles Vīna svētki.

Piektdiena, 24.jūlijs, sāksies «Sportotavā», bet vakarā Sabiles bijušās rūpnīcas teritorijā uzstāsies grupa «Pienvedēja piedzīvojumi» un bundzinieks Kristers Hartmanis. Vakars noslēgsies Sabiles kultūras nama pagalmā ar «Retro GMG» pasākumu.

Sestdien, 25.jūlijā, gaidāma svētku notikumiem visbagātākā un aizraujošākā diena. Darbosies vīna un amatnieku tirdziņš, būs danči «Dancotavā» un atpūta «Lasītavā». Pasākumā būs pieejams arī Sabiles sidrs, uzstāsies Ufo, Jorans Šteinhauers un deju grupa «Bump», «Krāmotavā» norisināsies kultūras krāmu tirgus, bet «Vīnotavā» - muzicēšana un filozofēšana. «Selfiju ielā» būs iespēja uzņemt pašbildi.

Savukārt «Vīngliemežotavā» notiks septītais Sabiles vīngliemežu šovs, tāpat būs iespēja nošļūkt pa vīna putām «Putotavā», nogaršot klimpas «Klimpotavā», dejot zumbu «Zumbotavā». Bet «Hipsterotavā» uzstāsies dziedātāja MNTHA un mūziķe Anna Sēruma.

Teatralizētais gājiens «Skurbums pāriet, dullums - nē» ar tēmu «Svinamās dienas», kā vienmēr, pārsteigs ar krietnu humora devu. Vakaru noslēgsim ar popielu «Vīna dullums», krāšņo ugunsskulptūru Karātavu kalnā un svētku balli ar «Lauku muzikantiem» un grupu «Stende».

Svētdiena, 26.jūlijs, Sabilē sāksies ar dievkalpojumu un teātra «Tu un es» izrādi «Visi kopā Sabilē» bērniem un pieaugušajiem, bet jau vēlāk plānots nebijis svētku pasākums «Priecīgs un vesels!» - mundruma skrējiens ar pārsteigumiem Rambulītes upē.

Svētku laikā Sabilē būs satiksmes ierobežojumi - galvenokārt teatralizētā gājiena laikā, kad ceļš satiksmei uz laiku tiks slēgts.

 
Foto: publicitātes

Notiks 20. Auces novada un pilsētas svētki

Jau divdesmito reizi jūlija pēdējā nedēļā līdz 25.jūlijam Auce pulcinās vairākus tūkstošus skatītāju: norisināsies XX Auces novada svētki un XX Gunāra Ordelovska starptautiskais pūtēju orķestru festivāls. Turpinot šo unikālo tradīciju, kad Aucē vairāku dienu garumā pulcējas simtiem pūtēju orķestru dalībnieku no visas Latvijas, šogad kuplajam dalībnieku pulkam piebiedrosies pūtēju orķestri no Islandes un Lietuvas.

Piektdien līdzās jau ierastām un gaidītām sportiskām un atpūtas aktivitātēm, koncertiem pagastos un Auces estrādē pasākumu programmu kuplinās leģendārā grupa «Jumprava».

Sestdien svētku viesus gaidīs tirgus raibumi un Debessmannā zvaigžņu stunda, turklāt Auces centrā tiks atklāts unikāls vides objekts - saules pulkstenis ar sadraudzības partneru ģerboņiem pakājē, kas ir veltījums Auces novada iedzīvotājiem XX jubilejas svētkos, Auces novada sadraudzības partneriem un novada muzikālajām tradīcijām. Sestdienas vakarā svētku skatītājus priecēs Latvijā iemīļoto skatuves mākslinieku Normunda Rutuļa un Daumanta Kalniņa balsis.

 
Foto: publicitātes

Cēsu pilsētas svētki 2015

Šogad cēsnieki savus svētkus svinēs no 24.jūlija līdz 26.jūlijam. Cēsu svētki, kā allaž, solās būt notikumiem bagāti un, kas zīmīgi, šos var uzskatīt par ģenerālmēģinājumu 2016.gada pilsētas svētkiem, kad Cēsis svinēs jubileju – 810 gadus. Visi svētku pasākumi paredzēti bez maksas, ar lielākajiem kultūras notikumiem Pils parkā, sporta spēlēm pilsētas centrā, kā arī ikgadēju svētku tradīciju vecpilsētā – Cēsu gadatirgu. Šā gada lielākais svētku jaunums neapšaubāmi ir atjaunotā cēsnieku gājiena tradīcija.

Patīkams jaunums ir tas, ka, pateicoties Cēsu novada pašvaldības un uzņēmēju atbalstam, visi pilsētas svētku notikumi būs pieejami bez maksas. Šogad «Fono Cēsis» skatuve no Līvu laukuma pārceļas uz mūziķiem un skatītājiem ērtāku vietu – Pils parka estrādi. Divu dienu piesātinātā koncertprogrammā būs ko dzirdēt!

Šovasar tiks atjaunota pēdējos gados piemirsta pilsētas svētku tradīcija – cēsnieku gājiens. Tas notiks 25.jūlija vakarā plkst. 22 (pulcēšanās gājienam Rožu laukumā no plkst. 21.30). Lai tas tiešām būtu atšķirīgs un priecīgs cēsnieku gājiens, aicinām tajā doties ar iedegtu pilsētas simbolu – lukturīti. Tie, kam mājās jau ir lukturis, var doties gājienā ar to. Kam vēl nav, varēs gaismekli izgatavot paši ģimeņu darbnīcās Maija parkā vai nopirkt tirdziņā Rožu laukumā. Gājiens no Rožu laukuma pūtēju orķestra pavadījumā pa Rīgas un Lenču ielām dosies uz Pils parku, kur to skanīgi sagaidīs «Fono Cēsis». Cēsnieki aicināti piedalīties, lai gājiens ar lukturīšiem kļūtu par skaistu un noturīgu pilsētas svētku tradīciju.

Un vēl viens jaunums, pilsētas svētkos šogad uzstāsies ielu mākslinieki – mīmi, klauni, ielu vingrotāji. Sestdien, 25.jūlijā, no plkst.19 līdz plkst.21 Rīgas ielā norisināsies Latvijas ielu mākslinieku svētki, kuros aktīvi iesaistīties varēs arī skatītāji, vērtējot un balsojot par labākajiem priekšnesumiem.

Protams, svētkos būs arī tradicionālas vērtības – pasākumi un darbnīcas ģimenēm Maija parkā, tirdziņi vecpilsētā, etno-eko festivāls «Sviests» ar amatnieku gadatirgu Pils dārzā. Rožu laukumā visu dienu gaisu tricinās Latvijas pūtēju orķestri, bet vecajā tirgus paviljonā tiks izcīnīts pūtēju orķestru kauss. Pilsētas svētki noslēgsies ar sporta dienu vecpilsētas laukumos.

CĒSU SVĒTKI 2015 programma

24.jūlijs

Pils parkā no 19.00 Fono Cēsis skatuve. Piedalās Momend, Elephants From Neptune (EST), Laime Pilnīga, Skyforger, Pienvedēja Piedzīvojumi, DJ Egons Reiters.

25.jūlijs

Mūzika uz 5 skatuvēm visām gaumēm, tirgošanās un lustēšanās visas dienas garumā!

plkst.10-20 Tirdziņi Cēsu vecpilsētā

plkst.12-18 Maija parkā Cēsu Ceļojums - pasākumi ģimenēm ar bērniem

plkst.10-19 Pils dārzā Etno-eko festivāls «Sviests» un gadatirgus
Muzicē Māsas Dimantes, Zari, Amorālā Psihoze, Elin Kaven (Norvēģija)

plkst.11-16 Vecais tirgus paviljons – Pūtēju orķestru kauss

plkst.11-24 Rožu laukums – Pūtēju orķestru tango

plkst.12-22 Pils laukuma lounge - dzīvā mūzika, trio Art-i-schock, Vidzemes kamerorķestris; aperitīvi un uzkodas

plkst.19-22 Rīgas iela – Latvijas ielu mākslas svētki - ielu muzikanti, mīmi, žonglieri u.c.

plkst.22:00 Cēsu svētku gājiens! Rožu laukums-Rīgas iela-Pils laukums-Pils parks

plkst.16-04 Pils parks – Fono Cēsis skatuve. Četri, Doni Tondo, All Day Long, (Dzelzs Vilka) Jauno Jāņu Orķestris, Aurora, Oranžās Brīvdienas, Roberts Gobziņš un Resnie Putni, Pērkons, DJ Toms Grēviņš

26.jūlijs

No plkst.11.00 Sporta svētki Cēsu vecpilsētas laukumos
Ielas basketbols, golfs, florbols, orientēšanās u.c.sporta veidi

plkst.17:00 Pils parkā – senioru deju festivāla «Kam nav 100, tas var!» lielkoncerts

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu