«Harija Potera» zvaigzne atbalstīs dzimumu līdztiesību (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pusaudžu filmu sērijas «Harry Potter» («Harijs Poters») aktrise Emma Vatsone (Emma Watson) kļūs par ANO labās gribas vēstnieci, kas atbalstīs dzimumu līdztiesību un iespēju veicināšanu sievietēm.

Starptautiskā organizācija tviterī sacīja, ka esot «sajūsmā» par britu aktrises pievienošanos.

Vatsone darbosies ANO Dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas (UN WOMEN) izpildpadomē.

Vatsone cer, ka jaunā loma ļaus viņai «rosināt īstas pārmaiņas». «Sieviešu tiesības ir sarežģītā veidā cieši saistītas ar manu būtību. Tās ir personiskas un tik dziļi sakņojas manā dzīvē, ka es nevarētu iedomāties vēl labāku iespēju,» viņa teica.

«Mēs esam sajūsmā par sadarbību ar Emmu, kura iemieso UN WOMEN vērtības,» sacīja organizācijas izpilddirektore Fumzile Mlambo-Ngcuka. «21.gadsimtā dzimumu līdztiesības jomā ļoti svarīga ir jauniešu iesaistīšana. Domāju, ka Emmas inteliģence un aizrautība ļaus UN WOMEN vēstīm sasniegt jauniešu sirdis un prātus visā pasaulē.»

Vatsone jau iepriekš iestājusies par meiteņu tiesībām uz izglītību. Viņa devusies vizītēs uz Bangladešu un Zambiju.

Tagad Vatsone iesaistīsies kampaņā «HeForShe», kas aicina vīriešus nostāties pret netaisnībām, ar kurām saskaras sievietes un jaunas meitenes daudzviet pasaulē.

24 gadus vecā aktrise šogad absolvēja prestižo Brauna Universitāti.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu