«Nākotnes roks». Izskanējusi «Positivus» otrā diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Otrā Salacgrīvas festivāla «Positivus» diena iesākās ar patīkamu, saulainu rītu, taču, jau tuvojoties festivāla pirmajiem koncertiem, bija skaidrs, ka no lietus izvairīties tomēr nebūs iespējams. Pēc stāvgrūdām pārpildītās «Nordea» skatuves, kur celties kalniem pāri aicināja Jānis Aišpurs un «The Sound Poets», jau drīz sāka pilēt pirmās lietus lāses, liekot satrauktajiem (kaut gan kā nu kurš) festivāla apmeklētājiem steigties uz telšu pilsētiņu pēc lietus mētelīšiem.

Lietus īstiem festivāla viesiem nav nekāds šķērslis, un Salacgrīvas zvejnieku parka teritorijā dzīvība kūsāja, neskatoties uz laika apstākļiem.

Eklektisku rokmūzikas koncertu (katra dziesma citēja kādu citu rokgrupu) sniedza jaunā britu grupa «Peace», lieliskus bītus uz «Red Bull» skatuves dāvāja liepājnieks Niklāvz, uz «I Love You» skatuves pēc ilgāka pārtraukuma atkal varējām skatīt vaigā Kārļa Butina vadīto matemātiskā roka apvienību «Parara», savukārt Dambis un viņa «Inokentijs Mārpls» kļuva par vienu no dienas skaļākajiem un labāk apmeklētākajiem «ILY» telts koncertiem. Turpat netālu «Palladium» skatuve arī piedāvāja pašmāju roka izlasi - «Rīgas Modes» ar harismātisko Kalvi Bormani pie mikrofona un viņa pelēkās ikdienas stāstiņiem iz Ogres dzīves, blūzroka kolektīvu «The Big Bluff», rokerus «Laime Pilnīga» u.c.

Kad uz lielās skatuves kāpa amerikāņu indī dūdas «Warpaint», kas mūsu pusē nav pārāk labi zināms ansamblis, savukārt šobrīd superpopulārā «Boom Clap» hita zvaigzne Čārlija XCX savu uzstāšanos sniedza uz mazākās «Nordea» skatuves, daudziem bija loģisks jautājums - kāpēc ne otrādi? Kā TVNET šodien pastāstīja festivāla rīkotājs Ģirts Majors, tas viss loģistikas dēļ. Čārlija vakar esot uzstājusies arī Somijā, un neviens cits laiks un vieta diemžēl nebija iespējama.

«Ja ne uz «Nordea» skatuves, tad Čārlijas XCX koncerts vispār būtu jāatceļ,»

skaidro Majors.

Labi, ka tā, jo Čārlija tiešām bija lieliska un iekustināja publiku ar saviem lielākajiem grāvējiem, kā arī jaunā albuma «Sucker» mazāk zināmajām dziesmām.

Charli XCX uzstājas festivālā Positivus 2015
Charli XCX uzstājas festivālā Positivus 2015 Foto: Mārtiņš Otto

Tomēr vakara centrālais notikums bija četru Lesteras puišu - britu deju roka kolektīva «Kasabian» šovs uz lielās skatuves.

Ja pie mums tiktu izziņots «Kasabian» koncerts ārpus festivāla, tad, visticamāk, nebūtu nepieciešamas plašākas telpas par «Palladium» skatuvi. Latvijā, arī ASV, starp citu, šis ansamblis nav ļoti populārs. To apliecināja arī neveiksmīgā grupas 2012. gada tūre Ziemeļamerikā, kuras laikā divi grupas līderi - ģitārists un dziesmu autors Serdžio Pizorno (Serge Pizzorno) un solists Toms Meigans (Tom Meighan) nopietni saķildojās. Vīriem bija jāuzstājas daudz mazākās zālēs, jāsniedz radio intervijas, jāuzstājas akustiski, būtībā jādara viss no nulles, lai iekarotu jaunu auditoriju. Tas bija zināms izaicinājums.

Vakardienas koncertā izskatījās, ka abi vīri ir salabuši, turklāt Meigans ļāva savam kolēģim Pizorno izpausties uz skatuves pēc pilnas programmas - viņš gan dziedāja, gan dejoja, gan devās pie publikas, un vispār palika pats pēdējais uz skatuves, kad koncerts jau bija labu laiciņu kā beidzies. Acīmredzot kungam ir kāds uzmanības trūkuma deficīts.

Koncerts bija pārliecinošs. Skanēja dziesmas no aktuālās plates «48:13», kā arī vecie labi grāvēji.

«Man ir sajūta, ka spēšu tevi turēt nomodā visu nakti,» («I've got the feeling that I'm gonna keep you up all night») dziedāja Meigans. Un daudziem festivāla apmeklētājiem tā tiešām bija gara.

Festivāls turpinās. Nenokavē St. Vincent un Robertu Plāntu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu