Arī Baldones pašvaldība pieprasa atvainošanos saistībā ar izcūkoto Dziesmu svētku gājienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Līdzīgi Olaines pašvaldības vadībai, arī Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa («Reģionu alianse») nosūtījusi izglītības un zinātnes ministrei Mārītei Seilei un valsts augstākajām amatpersonām atklātu vēstuli, kurā prasa atvainoties visiem novadiem, kas nepiedalījās XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājienā.

Baldones novada domes nostāju priekšsēdētāja apraksta atklātajā vēstulē Valsts prezidentam Raimondam Vējonim (ZZS), Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA), izglītības un zinātnes ministrei Mārītei Seilei.

Vēstulē Putniņa skaidrojusi, ka Baldones novada pašvaldība un tās iedzīvotāji ir gandarīti par to, ka darbs piecu gadu garumā ir vainagojies ar krāšņiem XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kuros skatēs un konkursos izcīnīja iespēju piedalīties arī 126 Baldones novada bērni un jaunieši. «Taču svētku rīcības komitejas nekonsekvence saistībā ar svētku gājienu radījusi mūsos - gan pašvaldībā, gan iedzīvotājos, gan jo īpaši svētku dalībniekos - nožēlu, neizpratni, sarūgtinājumu un vilšanos.»

«Nakts informācija telefona īsziņā plkst.1.45 no svētku izpilddirektores Agras Bērziņas sniedza valstī pieņemtu lēmumu, ka gājiens ir atcelts, ko arī apstiprināja ieraksts oficiālajā svētku mājaslapā. Pašvaldība nesaņēma nekādus papildu skaidrojumus vai citu informāciju līdz plkst.8, kad mūsu novada svētku gājiena dalībniekiem bija jākāpj autobusos, lai dotos uz Rīgu,» aprakstīja Putniņa.

Viņa vēstulē paudusi uzskatu, ka ir nepieļaujami vienlaikus gaidīt atbildību no pašvaldības par dalību neoficiālajā gājienā un prasīt ievērot valstī pieņemtos lēmumus.

«Mūsuprāt, aicinājums doties gājienā, kurš izskanēja televīzijas tiešraides laikā, sniedza signālu sabiedrībai, ka kopumā valsts līmenī pieņemtos lēmumus, tostarp lēmumu, kuru šajā konkrētajā situācijā pieņēmusi rīcības komiteja kopā ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili, drīkst neievērot un pārkāpt,» vēstulē pauda Baldones novada domes priekšsēdētāja.

«12.jūlija agrā rītā, izvērtējot pieejamo informāciju, iespējamos riskus un atbildību par mūsu bērniem un ļoti nopietni uztverot izglītības un zinātnes ministres lēmumu, Baldones novads netika pārstāvēts gājienā, kā iepriekš bija plānots. Līdz ar to daudzi baldonieši jūtas emocionāli ļoti slikti, un tas, ka tikpat nejaukā situācijā ir nokļuvuši arī citu novadu - Tukuma, Aizkraukles, Engures, Olaines, Jaunpils, Saldus, Preiļu, Babītes un Rīgas pilsētas svētku dalībnieki - mums nav mierinājums,» uzsvērusi Putniņa.

Līdzīgi Olaines novadam, arī Baldones novada pašvaldība pieprasa publisku svētku organizatoru atvainošanos novada svētku dalībniekiem un viņu vecākiem, kā arī pārējiem novada iedzīvotājiem, kuri bija gatavojušies gājienā atbalstīt bērnus un jauniešus, kuri kopj tautas tradīcijas un ir Latvijas un sava novada patrioti.

Kā ziņots, arī Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs (LSDSP) un Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans («Tukuma pilsētai un novadam») nosūtījuši izglītības un zinātnes ministrei Mārītei Seilei un XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komitejai atklātu vēstuli, kurā prasa atvainoties visiem novadiem, kas nepiedalījās gājienā.

Iepriekš jau ziņots, ka pagājušās sestdienas vakarā, kad Mežaparka estrādē notika XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, daudziem dziedātājiem kļuva slikti un viņi paģība. Mediķi slimnīcā nogādāja 17 bērnus. Ņemot vērā minēto, izglītības un zinātnes ministre naktī nolēma atcelt nākamajā dienā paredzēto svētku gājienu, tomēr realitātē gājiens notika un dalībnieki tajā devās brīvprātīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu