5 alternatīvas, ko darīt, ja nedodies uz «Positivus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Liels daudzums Latvijas iedzīvotāju šajā nedēļas nogalē atpūtīsies mūzikas festivālā «Positivus». Tomēr TVNET piedāvā 5 alternatīvas, kurp doties un darīt, ja mūzikas festivāls neiet pie sirds.

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Folkloras festivāls «Baltica 2015»

Šī nedēļa ir veltīta Baltijas folklorai jeb Latvijā notiek starptautiskais folkloras festivāls «Baltica 2015».

Sestdien, 18. jūlijā Latgales dienā pasākumi notiks Līvānos, Ludzā, Viļakā, Viļakas novadā, Viļānos un Rēzeknes novadā. Rēzeknē tiks atklāta tautas lietišķās mākslas izstāde «Mūsu mantojums», norisināsies jauno skaņu ierakstu priekšāstādīšanas koncerts, cepļa iekuršana, mazākumtautību grupu koncerts, Novadu sadziedāšanās Rēzeknes pilskalnā, Latgales gadatirgus, skotu un latgaliešu stāstu sasaukšanās, koncerts «Gaiss, Uguns, Ūdens, Zeme» Latgales vēstniecībā «Gors» un festivāla Dižkoncerts Rēzeknes novada Ančupānu ielejā.

Festivāla Noslēguma dienu svētdien, 19. jūlijā Rēzeknē ievadīs reducētās keramikas cepļa atvēršana pie Rēzeknes pilskalna un Saimes rīts – festivāla «Baltica» brokastis, notiks festivāla gājiens «Baltica 2015» noslēgs Ārvalstu grupu koncerts Festivāla parkā.

 
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Dzīres Kuldīgā»

Līdz pat 19. jūlijam, svētdienai, Kuldīgā notiek pilsētsvētki jeb pilsētas festifāls «Dzīres Kuldīgā» .

1995. gadā tieši Kuldīga aizsāka nu jau visā Latvijā populāro tradīciju – ik gadu ar īpašiem svētkiem svinēt pilsētas dzimšanas dienu. Kuldīgas pilsētas festivāls ik gadu norisinās jūlija trešajā nedēļā. «Dzīres Kuldīgā» īpašas dara Kuldīgas Kultūras centra veidotie oriģinālie un atraktīvie pasākumi, kā arī pašu kuldīdznieku neviltotā atsaucība un mīlestība pret savu pilsētu. Jubilejas reizē godātas tiks gan «Dzīru» leģendārās tradīcijas, kuru īpašā aura pulcē skatītāju tūkstošus, gan piedāvāts kas jauns, Kuldīgā un Latvijā vēl neredzēts.

Sestdien, 18. jūlijā, visas dienas garumā dažādās vietās pilsētā norisināsies neskaitāmi koncerti, teātra izrādes un citi pasākumi.

Svētdien, 19. jūlijā, svētku izskaņas dienā no plkst. 12:00 pilsētas estrādē «Latvijas spēkavīru čempionāta» posmā spēkiem mērosies Latvijas spēcīgākie vīri, Pilsētas dārzā varēs baudīt šurumburumu visai ģimenei «Padzīvosim zaļi», bet Kuldīgas novada Domes zālē plkst. 16:00 aicinām noklausīties arfas mūzikas solo koncertu, kurā uzstāsies Dārta Tīsenkopfa.

Neizpaliks arī tradicionālais olu karš.

 
Foto: LETA

Saulkrastu svētki

Līdz 19. jūlijam Saulkrastos notiek pilsētas svētki. Sestdien, 18. jūlijā būs iespēja apskatīt amatnieku tirgu, piedalīties sporta pasākumos, svētku gājienā, nakts ballītē un vērot salūtu.

Tikmēr svētdien, 19. jūlijā notiks svētku noslēguma pasākums.

 
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Inženieru dienas 2015» Jelgavā

No 17. līdz 19. jūlijam Jelgavā un sporta un atpūtas kompleksā «Rullītis» notiks «Inženieru dienas 2015». To laikā būs unikāla iespēja pilsētas centra ielās vērot «Pro - Kart» čempionāta 3. posmu, kā arī citu tehnisko sporta veidu sacensības. Inženieru dienu mērķis ir pievērst jauniešu uzmanību tehnikai un motivēt studēt inženierzinātnes, tas būs arī labs atpūtas pasākums ģimenēm. Sacensību laikā Jelgavā plānoti satiksmes ierobežojumi.

Inženieru dienās plānotas dažādas tehnisko sporta veidu sacensības: Isover Pro-Kart čempionāta 3. posms, LiebherR Openkart čempionāta 9. posms, NP Jelgavas Biznesa Parks nakts auto orientēšanās, Valtek Supermoto paraugturnīrs, Ekskursija.lv trases automodelisma turnīrs, Igates LeMans turnīrs, Jelgavas vēsturisko spēkratu turnīrs, Latvenergo veiklības brauciens, Auto Kada ātruma aplis, Konekesko mini dragreiss un Hansaflex drifta turnīrs.

Interesenti varēs iepazīties ar izglītības iestādēm, kurās var apgūt inženierzinātnes – Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolu, Jelgavas tehnikumu un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tehnisko fakultāti, kā arī Bērnu un jauniešu centra «Junda» tehniskos pulciņus. Būs iespēja apmeklēt uzņēmumus SIA «Fortum Jelgava» un SIA «Evopipes».

 
Foto: Ieva Lūka/LETA

Amatieru hokeja čempionāts Liepājā

Šī gada 18. un 19. jūlijā Liepājā, Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē par 2015. gada Amber Puck titulu sacentīsies 6 hokeja komandas no Baltkrievijas, Lietuvas, Īrijas un Latvijas. Turnīrs tiek rīkots ar Liepājas Domes atbalstu, savukārt tā patroni ir slavenais latviešu hokejists Sandis Ozoliņš un Liepājas mērs Uldis Sesks, informē pasākuma organizatori Andrejs Žukovs un Ģirts Cēlājs, portālu informēja Sabiedrisko attiecību vadītājs Imants Mozers.

«Es zinu, cik daudz var sasniegt sportā, ja savu darbu dara no sirds un ar pilnīgu pašatdevi, tieši tapēc esmu patiesi priecīgs par doto iespēju piedalīties turnīra izveidē un būt par tā patronu. Es ceru, ka mana līdzdarbošanās turnīram būs vērtīgs pienesums, kā arī pamats turpmākiem sasniegumiem veidojot hokeja dzīvi Liepājā.» Sandis Ozoliņš, hokejists.

«Turnīra mērķis ir nest Liepājas vārdu pasaulē , šoreiz gan hokeja kontekstā. Aizsākot šo projektu esam nolēmuši veidot Amper Puck kā ik gadu augošu pasākumu ar mērķi turnīram piesaistīt hokeja komandas no ar vien vairākām valstīm. Mums personīgi ir svarīgi, lai hokeja tradīcijas Liepājā nostiprinās un, lai šis turnīrs ir arī sava veida iedvesma jaunākajiem liepājniekiem sākt nodarboties ar hokeju, piesaistot Latvijā un pasaulē zināmas personības. Mums ir plaša iepriekšēja pieredze veidojot ievērojamus hokeja pasākumus. Pagājušajā gadā Andrejs Žukovs radīja un organizēja starptautisku hokeja turnīru Ferax Cup, uz kā pamata mēs turpinām hokeja turnīra tradīcijas. Mēs patiesi ceram, ka jau drīzā nākotnē Amber Puck turnīrs gūs atzinību gan Latvijā, gan citviet pasaulē.» Andrejs Žukovs un Ģirts Cēlājs Amber Puck organizatori.

Turnīrs norisināsies Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē no 18. līdz 19. jūlijam. Spēļu apmeklējums turnīrā ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu