Sākas muzikāli krāsainais festivāls «Positivus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šajā nedēļas nogalē Salacgrīvā sākas mūzikas festivāls «Positivus» - muzikāli interesantākais un krāsainākais notikums ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Katru dienu uz vairākām skatuvēm mums būs iespēja vērot pasaules mūzikas kritiķu atzītus mūziķus. Un jāredz ir tiešām daudzi – roka leģenda Roberts Plānts, avangardiskā indīroka meistari «Everything Everything», labākā britu koncertgrupa «Kasabian», dziedātāja un virtuozā ģitāriste St. Vincent un daudzi citi.

Piektdien uz lielās skatuves noteikti jāredz laikmetīgās rokmūzikas kvartets no Mančestras «Everything Everything», interesants, muzikāli krāsains un saturiski spēcīgi skanošs kolektīvs no Londonas «Jungle». Tā pamatā divi jaunekļi - Toms Makfarlands (Tom McFarland) un Džošs Loids Vatsons (Josh Lloyd-Watson), kas draudzējas jau no deviņu gadu vecuma. Paši viņi sevi šobrīd dēvē par J un T, tādējādi liekot akcentu uz mūziku, nevis sevi.

Un, protams, Braienu Molko un viņa «Placebo».

Sestdien lielo skatuvi pārņems labākā britu koncertgrupa «Kasabian» - šo koncertu noteikti nevajadzētu laist garām.

Savukārt uz Nordea skatuves jau otro reizi šogad (viņa iesildīja Keitiju Periju) un otro reizi festivālā uzstāsies atraktīvā «Boom Clap» zvaigzne Čārlija XCX.

Svētdien neapšaubāms hedlaineris ir izcilā roka kvarteta «Led Zeppelin» solists Roberts Plānts (Robert Plant). Pagājušā gada septembrī izdotais jaunais Plānta ieraksts «Lullaby and... The Ceaseless Roar» (Šūpuļdziesmas un nemitīgs troksnis) bija jauns pagrieziens mūziķa daiļradē. Pirmkārt, Plānts ap sevi pulcējis jaunu mūziķu kolektīvu, nosaukdams šo grupējumu par «The Sensational Shape Shifters», otrkārt, gandrīz visas dziesmas ir oriģinālkompozīcijas, treškārt, no amerikāņu kantri jaunajā platē gandrīz nav ne miņas.

Savukārt pirms Plānta noteikti jāredz St. Vincent. Anija Klārka (Annie Clark) - tāds ir šīs 32 gadus vecās dīvas īstais vārds. Viņā sākusi kopā ar daudzgalvaino Teksasas orķestri «The Polyphonic Spree» un vēlāk bijusi dziesminieka Sufjana Stīvensa (Sufjan Stevens) pavadošās grupas ģitāriste. Pēc veiksmīgās sadarbības ar «Talking Heads» galveno «runājošo galvu» Deividu Bērnu pamanīta arī Anijas solo darbība.

Uz Salacgrīvas festivāla skatuves Anija kāps ar sava pagājušā gada studijas albuma muzikālo materiālu, un ar savdabīgu robotisku horeogrāfiju mēģinās atbildēt uz platē uzdoto jautājumu – kā vienam mūsdienu cilvēkam izrauties no slīkšanas digitālajā pasaulē.

Anijas koncertšovs ir precīzi iestudēts. Pārdomāta ir katra kustība, katra nots. Šis noteikti būs baudījums ne tikai ausīm, bet arī acīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu