Bērziņa: noģībušie bērni bija dažāda vecuma un no dažādiem kolektīviem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājumā sestdien noģībušie bērni bija dažāda vecuma un pārstāvējuši dažādus kolektīvus, aģentūrai BNS pirmdien sacīja svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

«Pirmajā brīdī mums arī bija tā baža, ka noģībušie varētu būt no vieniem kolektīviem Tad mēs paskatījāmies, un tie bija dažāda vecuma bērni no dažādiem kolektīviem. Viņi arī atradās dažādās vietās estrādē, gan uz augšējiem pakāpieniem, gan apakšējiem. Tas bija pilnīgi izklaidus. Tie nebija tikai mazākie, bet dažāda izmēra, auguma, gan puiši, gan meitenes,» viņa uzsvēra.

Tāpat Bērziņa noliedza publiski izskanējušo, ka bērniem nav ļauts dziedāt sēdus. «Es nebiju klāt pilnīgi visos mēģinājumos, bet man teica, ka tā nav taisnība. Tie ir bērni. Mēs vienmēr esam teikuši, lai sēž, ja jūtas noguruši. Varbūt kāds [režisors] striktāk ir pateicis kaut ko kādā brīdī. Varbūt ir pateikts kāds striktāks vārds, ka vajadzētu pastāvēt,» viņa pieļāva.

Komentējot lēmumu tomēr doties svētku gājienā pretēji izglītības un zinātnes ministres lēmumam par gājiena atcelšanu, Bērziņa norādīja, ka organizatori nav varējuši paredzēt, ka ne visi dalībnieki saņems ziņu, ka gājiens ir atcelts.

«Nevarējām paredzēt, ka ne visi dalībnieki saņems ziņu. Nav tā, ka visi [svētku dalībnieki] sēž visu laiku «Twitter» un seko līdzi, vai izlasa ziņas internetā,» paskaidroja svētku izpilddirektore.

Jau ziņots, ka XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertus apmeklējuši 66 600 skatītāju, bet kopā visas norises, ieskaitot mēģinājumus un saistītos pasākumus, apmeklējuši aptuveni 200 tūkstoši interesentu.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalījās ap 37 890 dalībnieku.

Noslēguma koncertā Mežaparkā piedalījās 13 000 koristu, 800 dejotāju, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieku, 800 folkloras kopu dziedātāju, 36 diapsoras pārstāvju. Sestdien Mežaparka Lielajā estrādē ģenerālmēģinājuma laikā sākās masveida bērnu ģībšana, kā rezultātā tika pārtraukts koncerts un vēlāk naktī pieņemts lēmums atcelt svētku gājienu, lai gan tas tomēr notika.

Izglītības ministre Mārīte Seile pagaidām nav pieņēmusi lēmumu par atkāpšanos no amata skolēnu dziesmusvētku dēļ. Viņa šo jautājumu pārrunās ar premjeri, kas pirmdienas rītā paudusi nostāju, ka noteicošais vārds ir pašai izglītības ministrei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu