Liepājas Simfoniskais orķestris uzstāsies kopā ar grupu «Remix» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

28. jūnijā, Liepājas Latviešu biedrības namā Liepājas Simfoniskais orķestris koncertā «Vilnim Šmīdbergam - 70» uzstāsies kopā ar grupu «Remix» un kameransambli «Altera Veritas». «Šmīdbergs ir viens no vadošajiem Latvijas komponistiem, kurš ir ļoti labs orķestra pazinējs, un viņa aranžējumi dažādiem projektiem klasiskajā un populārajā mūzikā ir vienkārši lieliski,» intervijā «Rietumu radio» sacīja diriģents Jēkabs Ozoliņš, piebilstot, ka Šmīdberga akadēmiskā mūzika ir ļoti radniecīga populārajai mūzikai un ir ļoti mūsdienīga.

Šmīdbergs veido arī dažus aranžējumus «Remix» instrumentālajiem skaņdarbiem, kas skanēs jau nākamās nedēļas koncertā, intervijā «Rietumu radio» sacīja mūziķis Uldis Marhilēvičs, norādot, ka mūsdienās estrādes mūzika un akadēmiskā mūzika ir tik ļoti saplūdusi kopā, ka tās vairs nav iespējams atšķirt.

«Es esmu dzirdējis ļoti daudz akadēmiskās mūzikas kompozīciju, par kurām brīnos, ka tās vispār raida un kāpēc. Tikai tāpēc, ka tā ir vecā domāšana un šablons - akadēmiskā mūzika ir kaut kas ļoti vērtīgs. Tāpat jāizsijā, kas ir kas,» sacīja Marhilēvičs.

Viņam piekrīt arī diriģents Jēkabs Ozoliņš, kurš norāda, ka labu un melodisku populāro mūziku nekādā gadījumā nevar pretnostatīt klasiskajai mūzikai, kura ne vienmēr ir izcila.

«Visi pasaules vadošie orķestri vasarās spēlē it kā vieglo mūziku, bet arī tā mēdz būt tehniski ļoti sarežģīta,» sacīja Ozoliņš. «Vienlaikus tā nav smaga, ir dzīvespriecīga un klausītājiem ļoti patīk.»

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu