Ministre lūgusi izvērtēt Noslēguma koncerta norisi; iespējams, to saīsinās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile lūgusi izvērtēt Noslēguma koncerta norisi. Iespējams, koncerts tiks saīsinās, liecina ministrijas mājas lapā publicētais paziņojums.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile sazinājusies ar svētku Noslēguma koncerta galveno režisori Mirdzu Zīveri, kura informēja, ka

koncerta virsdiriģenti kopā ar svētku organizatoriem lems par šīvakara koncerta norisi un iespējamu programmas saīsināšanu.

Ministre lūgusi arī izvērtēt dalībnieku kustības estrādē koncerta laikā un iespēju nodrošināt apsēsties. Tas ir arī viens no mediķu ieteikumiem, lai samazinātu veselības traucējumu iespējamību svētku dalībniekiem.

Tikmēr XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva paziņojumā medijiem uzsver: Noslēguma koncerts notiks kā iepriekš paredzēts

Šovakar paredzētais Noslēguma koncerts «Manā dziesmā tu…» notiks kā iepriekš plānots – plkst.19 Mežaparka Lielajā estrādē. Koncerta muzikālās programmas garums ir 2,5 stundas. Tā mākslinieciskie vadītāji ir virsdiriģenti Gints Ceplenieks un Edgars Vītols. Koncertā piedalīsies 13 000 koristu, 800 dejotāju, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieku, 800 folkloras kopu dziedātāju, 36 diapsoras parstāvju.

Tomēr svētku rīkotāji aicina vecākus un kolektīvu vadītājus rūpīgi izvērtēt bērnu pašsajūtu, sekot līdzi laika prognozēm un sagatavot atbilstošu apģērbu.

Pasākumā pastiprināti darbosies mediķi un drošības dienesti.

Koncerta apmeklētāji tiek aicināti doties uz norises vietu ar kājām, braukt ar velosipēdu vai izmantot sabiedrisko transportu, automašīnu novietojot citur pilsētā.

Mežaparkā skatītāju personīgajiem transportlīdzekļiem autostāvvietu nebūs.

Mežaparkā, Zaļā teātra teritorijā, būs izveidota speciāla apsargāta bezmaksas velonovietne. Lai neveidotos rindas pie ieejas vārtiem lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi - no plkst.15.

Dziesmu un deju svētku pasākumos ieeja bērniem līdz 7 gadu vecumam ir bezmaksas, ja netiek aizņemta atsevišķa sēdvieta. Vecākiem, kas plāno ņemt uz pasākumiem bērnus jaunākus par 3 gadiem, lūgums izvērtēt, vai konkrētais pasākums, tā saturs, norises vieta un laiks, ir piemērots bērna vecumam un vai tas nesagādās liekas problēmas bērnam, viņa vecākiem un citiem apmeklētājiem.

Koncertos aizliegts ienest lietussargus, to vietā ieteicams paņemt līdzi lietusmēteļus.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalīsies ap 37 890 dalībnieku. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs, atbalsta lieldraugi Swedbank un Kārums, kā arī atbalstītāji Latvijas Mobilais Telefons (LMT), Latvijas valsts meži, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvenergo, Latvijas dzelzceļš, Statoil un Moller Auto lidosta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu