Ceļvedis: dziesmas un dejas, festivāli, puķu balle, zirgu dienas, cirks u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Paralēli XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku krāšņajiem notikumiem un zvejnieku svētkiem uzzini arī par citiem kultūras un izklaides pasākumiem. Galu galā - arī festivālu vasaras maisam gals ir vaļā!

 
Foto: publicitātes

Pasākumi: zirgi, puķu balle, krāmu tirgus, Jomas ielas svētki u.c.

Inčukalnā notiks jau astotās Vislatvijas Zirgu dienas

Foto: publicitātes

Botāniskajā dārzā notiks Rīgas Puķu balle

Foto: publicitātes

Spīķeros varēs iegādāties interesantas lietas dažādiem dzīves gadījumiem

Sestdien Spīķeru kvartālā no plkst. 11:00 līdz plkst. 16:00 norisināsies krāmu tirdziņš «Riga Flea Market», kurā vairāki desmiti tirgotāju pircējiem galdā cels visdažādākās lietas no pagājušā un šā gadsimta. 11.jūlija tirdziņā būs iespējams iegādāties gan mēbeles, gan mājas interjera priekšmetus, dažādus suvenīrus un aksesuārus, traukus, grāmatas, vinila plates, porcelāna figūriņas, nozīmītes, tāpat arī apģērbu, apavus, modes aksesuārus, rotaļlietas bērniem un dažādus dizaina priekšmetus, kuri noteikti kalpos par lielisku akcentu ikdienā un svētkos.

Jūrmalā notiks Jomas ielas svētki

Foto: publicitātes

Rīgā notiks 8. bērnu un jauniešu cirka festivāls «Brīnumu pilna pasaule»

Foto: publicitātes

Šokolādes diena

Sestdien, 11.jūlijā, saldumu fabrika «Laima» aicina ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi uz Vispasaules šokolādes dienas svinībām. Šogad visus svinētājus priecēs ar īpašu tematiski iekārtotu džungļu oāzi pilsētas centrā, kurā būs iespēja sajusties kā īstos džungļos un atvilkt elpu kakao koka pavēnī. Ikkatram svinību dalībniekam būs iespēja nofotografēties un iegūt unikālu fotogrāfiju no Vispasaules šokolādes dienas svinībām. Vispasaules šokolādes dienas svinības norisināsies 11.jūlijā no plkst. 12.00 līdz 16.00 pie «Laimas» pulksteņa. Uz svinībām aicināts ir ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis. Visas Vispasaules šokolādes dienas aktivitātes ir bez maksas.

 
Foto: Flickr.com Aivars Liepiņš

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku notikumi 10 - 12. jūlijā

10.jūlijā pl. 12:00 un 17:00 un 11.jūlijā pl. 11:00 raibus deju rakstus izdejos tautas deju kolektīvi lielkoncertā «Līdz varavīksnei tikt» Daugavas stadionā, kur gandrīz 17 tūkstoši mazu un lielu dejotāju no visiem Latvijas novadiem uzburs-noburs-pieburs-saburs bērnības sapņus un domas. Tāpat 10.jūlijā pl. 14:00 Rīgas Latviešu biedrības namā notiks tērpu skates finālkonkurss, kurā šūšanas, tērpu dizaina un rokdarbu pulciņu audzēkņi demonstrēs konkursa «Rakstu darbi» veiksmīgākās tērpu kolekcijas. Pl. 15:00 laukumā pie Brīvības pieminekļa skanēs folkloras kopu koncerts «Rotaļu raksti», bet pl. 19:00 turpat pie Brīvības pieminekļa ar īpašu programmu defilēs pūtēju orķestri. Savukārt pl. 19:00 Lielajā Ģildē klausītājus priecēs liegas melodijas kokļu mūzikas koncertā.

Svētku kulminācija būs 12.jūlija svētku dalībnieku gājiens, kas no Vecrīgas līdz Dailes teātrim alfabētiskā virknē kopā savīs gan visus Latvijas novadu, pilsētu, ārzemju latviešu diasporas dalībniekus, gan Dziesmu un deju svētku norišu elementus, līdzīgi kā alfabētā virknējas visi burti. Savukārt vakarā - koru noslēguma koncertā «Manā dziesmā tu...», Mežaparka Lielajā estrādē, skanot 13 000 bērnu un jauniešu balsīm, tiks «austa» dziesmu josta, kura ar dziesmas spēku cildinās latviešu tautas tradīcijas, gudrību, domu un simbolus. Noslēguma koncertā piedalīsies arī 500 dejotāji, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieki, 800 folkloras kopu dziedātāji, latviešu diasporas bērnu kori un bērni ar speciālajām vajadzībām, kā arī jauniešu iemīļoti solisti.

 
"Turaidas roze"
"Turaidas roze" Foto: Ieva Čīka/LETA

Koncerti un festivāli: no jūras malas līdz Cēsīm

Kuldīgā notiks Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls «Vadātājs»

Foto: publicitātes

Otro gadu notiks festivāls «Playground»

Foto: publicitātes

«LMT Summer Sound» uzstāsies «Mumiy Troll» un «Apocalyptica»

Foto: publicitātes

Senās mūzikas festivālā skanēs senās Indijas mūzika

Foto: publicitātes

Imantdienās «Turaidas roze», «Autobuss debesīs» un «Menuets»

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu