Andris Kivičs Līgo naktī iesaka meklēt papardes ziedu, ne savu viedtālruni (37)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sejas.lv

Raksts sākotnēji publicēts 2014. gada jūnijā. 

Dziedātājs Andris Kivičs Līgo naktī iesaka daudz nelietot alkoholu, lai beigu beigās naktī nav jāmeklē savs viedtālrunis pa visām papardēm, jo šī nakts ir jāvelta papardes zieda meklējumiem.

Dziedātājs Andris Kivičs Līgo svētkus parasti svin savas mammas mājās, kur sanāk kopā visi kaimiņi tērpušies svaigās, tīrās linu drānās un cienā viens otru ar pašu sietiem sieriem un ceptiem pīrādziņiem, neizpaliek arī plātsmaizes un mednieku desiņas.

Kivičs ar sievu un divu meitu mammu Madaru
Kivičs ar sievu un divu meitu mammu Madaru Foto: Sejas.lv

"Kaimiņi apdzied viens otru un ceļ galdā pašu brūvētu alu. Tad manas ģitāras pavadībā dziedam tradicionālās Līgo dziesmas un visi kopā sagaidām saullēktu. Pieaugušie lec pāri ugunskuram, bet bērni jau pirms saullēkta dodas gulēt, svētku izskaņa paliek tikai pieaugušajiem," stāsta Andris.

Līgo dienā Andris kopā ar sieviņu pin meitiņām vainadziņus un iesaista bērnus visās viņu aktivitātēs, lai tiem parādītu un ļautu jau no mazotnes novērtēt latviešu paražas.

Andris un Madara Kiviči
Andris un Madara Kiviči Foto: Sejas.lv

"Savu ziedu jau esmu atradis un man, paldies Radītājam, tas vairs nav jāmeklē.

Papardes zieds sniedz neaizmirstamas sajūtas, iesaku ikvienam nelietot pārāk daudz alus, lai beigu beigās pa papardēm nav jāmeklē savs viedtālrunis, bet, lai uzmanību var veltīt papardes zieda atrašanai," smaida Andris.

Foto: Sejas.lv

Andris ikvienam novēl īstenot šo brīnišķīgo latviešu tautas tradīciju un piedzīvot neaizmirstamu Līgo nakti. Dziedātājs neuzskata, ka meklēšanas paradumi gadu gaitā būtu mainījušies, jo cilvēks jau savā būtībā nemainās.

"Līgo svētki man asociējas ar zaļumiem, dziesmām un ar ugunskuru, ēdamais, manuprāt, ir otrajā plānā, galvenais ir kompānija," nobeidz Andris.

Andris sniedz skūpstu sievai Madarai
Andris sniedz skūpstu sievai Madarai Foto: Sejas.lv

Tiesa, šajos Līgo svētkos Kivičs solījās būt Vācijas pilsētā Fuldā ar mīļoto sievieti Lieni Skulmi, kuru mūziķis pērn nodēvēja par "Dieva dāvanu". "Es nedomāju, ka varu vēl iemīlēties dzīvē. Bet kaut ko šādu es neesmu piedzīvojis, teikšu godīgi," par Skulmi intervijā portālam TVNET izteicās Kivičs.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu