Tiks svinēti Sabiles Vīna svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pavisam drīz mazajā Kurzemes mazpilsētā Sabilē tiks svinēti vieni no gaidītākajiem svētkiem Abavas senlejā. No 22. līdz 26. jūlijam piecu dienu garumā, Sabilē - pilsētā ar odziņu - tiks svinēti 17. Sabiles Vīna svētki. Kā jau katru gadu, arī šogad svētki tiks svinēti krāšņi un programmā ikviens atradīs kaut ko sev interesantu.

Šogad svētki sāksies jau trešdienā ar «romantisko plostu» Abavā, kas paredzēts kā muzikāls pikniks ar dziesminieci Antu Eņģeli.

Ceturtdien svētku apmeklētājus gaida izdarības kolhoznieku gaumē. Šeit atcerēsimies rotaļas ar vēstures garšu, piedalīsimies pļaušanas sacensībās, katūna halātu modes skatē, kā arī degustēsim sviestmaizes un zaptsūdeņus un lustēsimies ballē ar Andri Skuju. Piektdiena sāksies «Sportotavā», bet vakarā Sabiles bijušās rūpnīcas teritorijā uzstāsies grupa «Pienvedēja Piedzīvojumi» un bundzinieks Kristers Hartmanis. Vakars noslēgsies Sabiles kultūras nama pagalmā ar «Retro GMG».

Sestdien gaidāma svētku notikumiem visbagātākā un aizraujošākā diena. Darbosies vīna un amatnieku tirdziņš, būs danči «Dancotavā» un atpūta «Lasītavā». Būs Sabiles sidrs, UFO, Jorans Šteinhauers un deju grupa «Bump», «Krāmotavā» norisināsies kultūras krāmu tirgus, «Vīnotavā» - muzicēšana un filozofēšana. «Selfiju ielā» uzņem «pašbildi». «Vīngliemežotavā» sagaidi 7. Sabiles vīngliemežu šovu, nošļūc pa vīna putām «Putotavā», nogaršo klimpas «Klimpotavā», dejo zumbas dejas «Zumbotavā». «Hipsterotavā» dziedātāja MNTHA un mūziķe Anna Sēruma. Teatralizētais gājiens «Skurbums pāriet, dullums - nē» ar tēmu «Svinamās dienas», kā vienmēr, pārsteigs ar krietnu humora devu. Vakaru noslēgsim ar popielu «Vīna dullums», krāšņo ugunsskulptūru Karātavu kalnā un svētku balli ar «Lauku muzikantiem» un grupu «Stende». Svētdiena iesāksies ar dievkalpojumu un teātra «Tu un Es» izrādi bērniem un pieaugušajiem «Visi kopā Sabilē», bet jau vēlāk vēl nebijis svētku pasākums «Priecīgs un vesels!» - mundruma skrējiens ar pārsteigumiem Rambulītes upē... Vīns vieno!

Sabiles Vīna svētkos būs patiesi pozitīvas emocijas, humors un prieks. Atbrauc un pārliecinies, par to pats. Tiekamies Sabiles Vīna svētkos no 22. līdz 26.jūlijam.

Svētku apmeklētājiem un tiem, kas brauks cauri pilsētai, šajās dienās jāņem vērā, ka būs satiksmes ierobežojumi, galvenokārt teatralizētā gājiena laikā, kad ceļš satiksmei uz laiku tiks slēgts!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu