Vēstnieki kopā ar vietējā mēroga deputātiem nosvin Anglijas karalienes jubileju (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

17.jūnija vakarā arī Latvijā tika svinēta Anglijas karalienes Elizabetes II astoņdesmit astotā dzimšanas diena. Svinības kopā pulcēja dažādu valstu diplomātus, uzņēmējus un vietējā mēroga deputātus.

Viesi ieradās uz dzimšanas dienas svinībām, ievērojot stingri noteikto etiķeti, ikviens vīrietis bija tērpies klasiskā uzvalkā, bet sievietes klasiskos kostīmos vai elegantās kleitās.

Anglijas vēstniece Latvijā Sāra Kauleja ar savu vīru, vietnieku un viņa kundzi sagaidīja viesus pie ieejas un ikvienam paspieda roku un pateica laba vēlējumus. Nereti Kaulejas kundzei nācās saņemt ziedus karalienes dzimšanas dienā viņas vietā, par ko sieviete priecājās, jo kurai sievietei gan nepatīk ziedi.

Nepilnas stundas laikā viesi bija sanākuši tik raibā pulkā, ka nebija iespējams pārvietoties no viena zāles gala uz otru, atskanēja vēstnieces uzruna, kurā noklausījās arī bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu. Tika skandinātas vīna glāzes uz karalienes Elizabetes II veselību un atskanēja Latvijas, kā arī Anglijas himna.

Anglijas vēstniece pirms gada bija apsolījusi, ka iemācīsies runāt latviski, un pierādīja, ka solījumu ir pildījusi, pusi uzrunas viņa teica latviešu valodā.

Vēlāk viesi varēja baudīt īstu skotu viskiju un uzzināt šā dzēriena tradicionālo pagatavošanas specifiku. Daudzi viesi bija pārsteigti, uzzinot, ka viskijs patiesībā ir caurspīdīgs, bet brūno krāsu iegūst no mucas.

Tika izdalīti bukleti, kuros bija parādītas dzimšanas dienas ballītes vietas, tās parādot ēkas kartes formā. Daudzi steidza izmantot karti, lai atrastu, teiksim, vietu, kur var nobaudīt speciālu Anglijai raksturīgu punšu, sidru, angļu tēju, baudīt dažādas kūciņas, angļiem raksturīgās sviestmaizes, gaļas sacepumus vai fish and chips, kuri gluži kā Anglijā tika servēti no avīzes izveidotās tūtiņās.

Viesi galvenokārt uzturējās vēsajā terasē, kur nodevās sarunām, vai galerijā, kur bija iespējams klausīties klasisko instrumentu spēlē, kuru izpildīja stīgu kvartets.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu