Festivālā «Lampa» par sevi pasmieties ļaus vairāki deputāti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sarunu festivāla «Lampa» pasākumā «Cepiens» par sevi pasmieties komiķiem ļaus politiķi Ingmārs Līdaka, Lolita Čigāne, Roberts Zīle un Sergejs Dolgopolovs, informē festivāla organizatori. Politiķus «cepinās» «stand-up» komiķi Edgars Bāliņš un Rūdolfs Kugrēns, kā arī Anete Konste un Elīna Kolāte. Pasākumu vadīs televīzijas un radio personība Gustavs Terzens.

«Cepiens» ir latviskojums Amerikas Savienotajās Valstīs radītajam un milzīgu popularitāti guvušajam «comedy roast» žanram. Tajā komiķi uz zoba pavelk klātesošos gan augsta līmeņa politiķus, piemēram, prezidentu Baraku Obamu, gan izklaides industrijas pārstāvjus un citus sabiedrībā labi zināmus cilvēkus. Kā skaidrojuši «comedy roast» žanrā pieredzējušie komiķi un dalībnieki, aicinājums tikt «cepinātam» ir liels pagodinājums. Latvijas skatītāji ar šo komēdijas žanru festivālā tiks iepazīstināti pirmoreiz.

Kā stāstīja pasākuma organizatori, skatītāji klātienē varēs novērot, kā politiķi tiek galā ar saviem «ziloņiem istabās», kā arī to, kā viņi reaģē uz tiem jautājumiem, kas parasti izskan tikai čukstus, anonīmos interneta komentāros vai virtuves sarunās. Pie tribīnes galvenokārt atradīsies tieši komiķi, kas pa vienam «cepinās» politiķus, radošā un asprātīgā monologā izsakoties par klātesošo kāpieniem un paklupieniem viņu politiskās karjeras laikā. Pēc «cepināšanas» vaininiekam tiks dota iespēja teikt arī «aizstāvības runu», kurā politiķi tiek aicināti spēt paskatīties uz sevi un savu politisko darbību ar smaidu un vieglumu.

No Latvijas politiskās vides drosmīgākie izrādījušies Ingmārs Līdaka, Lolita Čigāne, Roberts Zīle un bijušais Valsts prezidenta amata kandidāts Sergejs Dolgopolovs. Šie politiķi, kas pārstāv četras Saeimas lielākās frakcijas, kopā ar «Comedy Latvia» komiķiem Edgaru Bāliņu un Rūdolfu Kugrēnu un bloga «Texxti» autorēm un publicistēm Aneti Konsti un Elīnu Kolāti piedalīsies jauna komēdijas žanra radīšanā Latvijā.

Pasākums notiks 4. jūlija plkst.18.30 Cēsu pils parkā.

«Politiķu cepiens» būs tikai viens no 60 notikumiem, kas 3. jūlijā un 4. jūlijā Cēsu pils parkā notiks Latvijā pirmajā sarunu festivālā «Lampa». Festivāla apmeklētāji varēs gan klausīties, gan paši piedalīties sarunās un diskusijās ar spilgtām personībām. Mākslinieki, uzņēmēji, dažādu jomu eksperti un mediju pārstāvji klātienē izgaismos Latvijas lielos jautājumus, skaidros «smadzeņu skalošanas» tehnikas. Apmeklētāji varēs piedalīties arī dažādās darbnīcās vai radīt sociālā biznesa ideju, kā arī baudīt mākslas notikumus, piemēram, īpašu filmu programmu un režisora Dimtrija Petrenko jaunāko teātra spēli-izrādi.

Sarunu festivāla «Lampa» organizatori festivāla notikumu veidošanā ap sevi sapulcējuši vairāk nekā 100 Latvijā pazīstamu un aktīvu domubiedru no dažādām organizācijām un institūcijām. Festivāla notikumu veidošanā iesaistījušās jau teju 50 dažādas organizācijas - valsts, nevalstiskā un privātā sektora pārstāvji, kuriem rūp Latvijas kā demokrātiskas valsts nākotne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu