Jūlijā svinēs divu jūru svētkus «Kolksragam 975»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kolkasragā, kur satiekas Baltijas jūra ar Rīgas jūras līci jeb dižjūra ar mazjūru, tiks svinēti divu jūru svētki «Kolkasragam 975».

Svētku nosaukumā minēta atsauce uz 975 gadiem, kopš Kolkasraga senākais nosaukums «Domesnes» pirmo reizi bija lasāms Zviedrijā atrastajā Mervalas rūnakmenī, ko datē ar 1040.gadu.

Svētkos gaidāma jūras valdnieka vizīte, koncerti un balle, svētku uguņošana, amatnieku tirdziņš, bērnu diskotēka ar dūmu burbuļiem un sporta aktivitātes.

Būs iespēja iepazīt Kolkasraga vēsturi, vērot jūras izskaloto atradumu un vietējo amatieru foto izstādi, veidot smilšu skulptūras, našķoties ar jūras veltēm.

Svētkos uzstāsies grupa «Credo», ansamblis «Jūrkant’», Miks Dukurs, DJ Nils Ketners, Ēriks Loks, Jānis Jarāns un Dainis Porgants, «Vecpilsētas dziedātāji», deju grupa «Sensus», Kolkas pūtēju orķestris, čehu tautas mūzikas ansamblis un citi viesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu