Kaļiņingradas popmūzikas festivāls «Kubana» pārcelts uz Rīgu

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Popmūzikas festivāls KUBANA, kura rīkošanu plānotajā norises vietā aizliegušas Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes, šovasar notiks Rīgā, liecina informācija festivāla oficiālajā mājaslapā.

Festivāla producents Iļja Ostrovskis pirms dažām dienām ticies ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu. Viņi vienojušies par festivāla rīkošanu Rīgā no 6. Līdz 9.augustam.

Festivāls notiks Lucavsalā, norāda rīkotāji. Ceturtdien Rīgas Domē paredzēta pilsētas vadības tikšanās ar festivāla pārstāvjiem, lai pārrunātu organizatoriskos jautājumus.

Vēl februārī festivāla rīkotāji paziņoja, ka ikgadējais festivāls notiks Jantarnijā, Kaļiņingradas apgabalā.

Tomēr jau aprīlī apgabala gubernatora kultūras padomes sēdē pret festivāla rīkošanu iestājusies pareizticīgā baznīca.

«Šis festivāls iznīcina mūsu jaunatni. Tur tiek lietotas narkotikas,» norādīja baznīcas pārstāvis.

17.jūnijā vietējās municipālās padomes deputāti atcēla plānoto pasākumu, apgalvojot, ka vietējie iedzīvotāji pauž neapmierinātību ar festivālu, turklāt neesot iespējams garantēt viesu drošību.

Festivāls KUBANA tiek rīkos kopš 2009gada.

Dalībnieku vidū 2015.gadā pieteikti tādi mākslinieki kā HIM, «Panic! At The Disco», «Hollywood Undead», D12, «Enter Shikari», «Infected Mushroom», Zemfira, «Bravo», «Ļeņingrad» un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu