Nikola Kidmena: Holivudā nav vienlīdzīgi spēles noteikumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

«Oskarotā» austrāliešu aktrise Nikola Kidmena nopēlusi Holivudas filmu industriju, kurā sievietēm neesot tikpat plašu iespēju kā vīriešiem.

Par Holivudā pastāvošo seksismu un diskrimināciju pēc vecuma jau izteikušās tādas aktrises kā Kristena Stjuarte un Merila Strīpa. Stjuarte nesenā intervijā norādīja, ka sievietēm «jāstrādā smagāk, lai viņas taptu sadzirdētas».

«Protams, ka nepieciešams radīt vairāk iespēju. Patlaban nav vienlīdzīgi spēles noteikumi,» Kidmena otrdien sacīja organizācijas «Women in Film» pasākumā Losandželosā. «Mēs visi kopā strādājam un cenšamies to mainīt, tas ir ļoti nepieciešams. Taču mums arī jāliek mazo meitenīšu rokās kameras un jāļauj viņām izstāstīt savus stāstus, celt pašapziņu un likt justies spēcīgām.»

Kidmena saņēma «Women in Film» Kristāla balvu par izcilību kino, savukārt vēsturiskās drāmas «Selma» režisorei Eivai Duvernajai tika pasniegta Dorotejas Arzneres Režijas balva.

«Holivuda ir kā mīļotais vīrietis, kas vairs tik bieži nezvana. Tāda ir Holivuda pret režisorēm sievietēm,» teica Duvernaja.

«Par maz tiek novērtēta sieviešu režisoru iztēle un talants,» viņa turpināja. «Par maz tiek novērtētas vecākas aktrises, kuras ir vecākas par industrijas noteikto «logu», kad viņas tiek uzskatītas par vērtīgām. Tas notiek tik bieži, ka to noteikti vajadzētu labot.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu