Dinozauru laiks ASV!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kinolentes «Jurassic World» («Juras laikmeta pasaule») kases ieņēmumi ASV pirmajā nedēļas nogalē sasnieguši 204,6 miljonus dolāru (182,4 miljonus eiro). Tā ir otrā ienesīgākā debija ASV kino vēsturē. Pirmajā vietā ir komiksu kompānijas «Marvel» 2012. gadā iznākusī supervaroņu filma «The Avengers» («Atriebēji»), kuras kases ieņēmumi pirmajā nedēļas nogalē bija 207,4 miljoni dolāru (184,9 miljoni eiro).

«Jurassic World» pirmās dienas ieņēmumi no biļešu pārdošanas ASV kinoteātros bija 82,8 miljoni dolāru (73,3 miljoni eiro), pārspējot rekordus par ienesīgāko pirmo dienu un pirmo nedēļas nogali jūnijā.

«Tik liela prognožu pārspēšana vēl nav pieredzēta,»

teica kases ieņēmumu vietnes «BoxOffice.com» viceprezidents Fils Kontrino. «Sērija turpināta ļoti gudrā veidā. Kinostudijas «Universal» mārketinga kampaņa bija izcila.»

«Jurassic World» pagājušonedēļ iznāca 66 pasaules valstīs, tai skaitā Ķīnā, Lielbritānijā, Krievijā, Meksikā un Austrālijā, kā arī Latvijā.

«Jurassic Park» («Juras laikmeta parks») filmu sērija aizsākās 1993. gadā. Piedzīvojumu filmā attēloti zinātnieku mēģinājumi izveidot dabas parku ar klonētiem dinozauriem.

Otrā sērijas filma «The Lost World: Jurassic Park» («Juras laikmeta parks 2») iznāca 1997. gadā, bet četrus gadus vēlāk tai sekoja «Jurassic Park III» («Juras laikmeta parks 3»). Ceturtā kinolente iznākusi pēc 14 gadu pārtraukuma.

Režisora Kolina Trevorova filmā «Jurassic World» galvenajā lomā ir aktieris Kriss Prats.

Foto: publicitātes

Viena no šīs vasaras gaidītākajām komēdijām «Spiegs» («Spy»), kurā galvenās lomas atveido Džeisons Stethems, Džūda Lovs un Melisa Makārtija, šonedēļ līdz ar to zaudējusi 1. vietu. Nedēļas griezumā 16 miljoni.

Savukārt asa sižeta drāma «Sanandreasa lūzums» (San Andreas), kas vēsta par postošu zemestrīci Kalifornijā, - noslīdējusi uz 3. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu