Kannu kinofestivāla galveno balvu iegūst turku režisora filma (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas kūrortpilsētā Kannās svētdienas vakarā noslēdzās ikgadējais kinofestivāls, kura galveno balvu - Zelta palmas zaru - ieguva Turcijas režisora Nuri Bilges Džeilana filma «Kis Uykusu» («Ziemas miegs»).

Filma stāsta par bijušo aktieri, kas Anatolijā kopā ar sievu vada viesnīcu, kas, uzsniegot sniegam ziemā, kļūst par patversmi un vietu, kurā nav iespējams aizbēgt no savām jūtām un emocijām.

Galveno festivāla balvu pasniedza Uma Tūrmane un Kventins Tarantino.

Otro svarīgāko Kannu festivāla balvu - «Grand Prix» - saņēma itāļu režisores Alises Rorvaheres filma «Le meraviglie» («Brīnumi») par biškopju ģimeni.

Trešā svarīgākā balva - Žūrijas balva - tika piešķirta 25 gadus vecā kanādieša Ksavjera Dolāna «Mommy» («Māmiņa») un franču un šveiciešu režisora Žana Lika Godāra «Adieu au langage» («Ar dievu valodai»)

Labākā režisora balvu saņēma amerikāņu režisors Benets Millers par biogrāfisko filmu «Foxcatcher» («Lapsu ķērājs») par cīņas sporta olimpisko zelta medaļnieku Marku Šulcu.

Labākā aktiera balvu ieguva brits Timotijs Spals par titullomu režisora Maika Lī filmā «Mr.Turner» («Tērnera kungs») par slaveno britu mākslinieku Viljamu Tērneru.

Labākās aktrises balvu saņēma amerikāniete Džuliana Mūra par seklas zvaigznes, kas jūtas atstumta ar jaunības kultu pārņemtajā kino pasaulē, lomu kanādiešu režisora Deivida Kronenberga Holivudas satīras filmā «Maps to the Stars» («Kartes uz zvaigznēm»)

Jau ziņots, ka 67.Kannu kinofestivāls 14.maijā tika atklāts ar režisora Olivjē Dahana veidoto pretrunīgi vērtēto biogrāfisko filmu «Grace of Monaco» («Monako princese»), kurā galveno lomu - amerikāņu aktrisi un Monako firsta Renjē III sievu Greisu Kelliju - atveido Holivudas aktrise Nikola Kidmena.

Kannu kinofestivāla žūriju šogad vada jaunzēlandiešu režisore Džeina Kempione, bet deviņu locekļu veidotajā žūrijā ir arī aktieri Vilems Defo, Gaels Garsia Bernāls, režisore Sofija Kopola un citi.

Par galveno festivāla balvu šogad sacentās 18 filmu.

Pērn festivāla galveno balvu - Zelta palmas zaru - ieguva tunisiešu izcelsmes franču režisora Abdellatifa Kešiša filma «Adeles dzīve» («La Vie d’Adèle»), kas vēsta par divu lesbiešu mīlas stāstu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu