Pasākumi Bērnu aizsardzības dienai par godu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

1. jūnijā Rīgā ar daudzveidīgiem pasākumiem tiks svinēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena.

Bērnu aizsardzības dienā Ķīpsalā notiek labdarības pasākums «Daugava zem burām»

1.jūnijā no plkst. 11 līdz 15 Ķīpsalā, Pilsētas jahtkluba piestātnē notiks Bērnu aizsardzības dienai veltīts labdarības pasākums «Daugava zem burām», kurā gan tiks sniegta informācija par drošību uz ūdens, gan būs iespējams vizināties ar jahtām un katamarāniem. Labdarības pasākuma «Daugava zem burām» laikā bērniem būs iespēja iepazīties ar ūdens satiksmes noteikumiem un drošības jautājumiem, kā arī tiks organizēts brauciens pa Daugavu ar buru jahtām un katamarāniem. Pasākumā plānots piedalīsies 104 bērniem - gan projekta «Roku rokā» dalībniekiem, gan bērniem no Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra un Rīgas Sociālā dienesta.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Bērnu slimnīcā svin Bērnu aizsardzības dienu

Vecāku mājas piecu gadu jubilejas ietvaros 1.jūnijā no plkst. 12:00 līdz 15:00 par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai norisināsies dārza svētki mazajiem pacientiem, viņu vecākiem un slimnīcas personālam! Elmārs Tannis gatavos veselīgus kokteiļus, kuriem sastāvdaļas būs sarūpējuši ekoveikali UNCE un Zaļā govs, bet Signe Meirāne cienās ar īpašām bērniem pagatavotām uzkodām. Pavāri piedāvās veselīgas pusdienas atraktīvā veidā, lai mazie un lielie varētu ne tikai degustēt, bet arī apgūt gatavošanas prasmes un, arī mājās esot, varētu papildināt ikdienas ēdienkarti. Dārza svētkos Baibas Sipenieces-Gavares un Jāņa Romanovska virsvadībā ēšanas prieki mīsies ar interesantiem priekšnesumiem un atrakcijām - milzu spēlēm, radošajām darbnīcām, mīmiem, garkājiem, galda hokeja sacensībām kopā ar «Dinamo Rīga» hokejistiem un, protams, mūsu Dr. Klauniem, tāpēc ļoti ceram, ka visiem, kuri todien būs Bērnu slimnīcā, šie patiesi būs īsti svētki, ko atcerēties! Dārza svētkos piedalīsies arī Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma, kura A.Bērziņa prezidentūras laikā ir bijusi aktīva Bērnu slimnīcas fonda projektu atbalstītāja. Pasākuma norises laiks - 1.jūnijs no plkst. 12:00 līdz 15:00.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Labdarības uzvedums «Es esmu»

Starptautiskajā Bērnu aizsardzības dienā (1.jūnijā) Latvijas Neredzīgo bibliotēka savā pagalmā (Rīgā, Juglas ielā 14) rīkos neparastu pasākumu «Mēs esam dabas bērni». No plkst. 15.00 līdz 18.00 tur notiks koncerts un radošas aktivitātes. Šo dienu par īpašu padarīs bibliotēkas uzaicinātie dalībnieki: Latvijas Nacionālie bruņotie spēki, Valsts policija, Servisa suņu biedrība Teodors un Latvijas Neredzīgo biedrība. Savukārt krāsainu to veidos paši apmeklētāji, jo kopā ar mākslinieci Agnesi Matisoni varēs veidot milzīgu interaktīvu gleznu. Pasākumu atklās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa, savukārt koncertu noslēgs dziesminiece Elīna Līce.

Atklās atjaunoto Grīziņkalna parku un Ziedoņdārzu

Pirmdien, 1.jūnijā, ar dažādiem pasākumiem tiks atklāti divi pilnībā atjaunoti galvaspilsētas parki - Grīziņkalna parks un Ziedoņdārzs. Šie parki tagad kļuvuši daudz pievilcīgāki un ar plašākām atpūtas iespējām - nomainīts celiņu segums un soliņi, atjaunoti bradājamie baseini, izveidoti kvalitatīvi bērnu rotaļu laukumi un veikta virkne citu nozīmīgu uzlabojumu. Plkst.14 būs baudāmi gan pūtēju orķestra «Auseklītis» priekšnesumi, gan mazos rīdziniekus no plkst.14 līdz 16 priecēs aktīvā tūrisma centra «Eži» piedāvātās aktivitātes Māra Grigaļa vadībā. Atklāšanas pasākums notiks parka centrālajā laukumā pie strūklakas. Savukārt plkst. 15 tiks atklāts Grīziņkalna parks, kur gaidāms «Ghetto games» sarūpētais ielu vingrotāju priekšnesums un bruņinieku cīņas, kā arī Latviešu Sieviešu invalīdu asociācijas «Aspazija» dziesma un deja. Atklāšanas pasākums notiks parkā pie atjaunotā bradājamā baseina.

Izrāde «Misija «Krokodils»»

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā Jūrmalas Kultūras centrā būs skatāma izrāde bērniem un vecākiem «Misija «Krokodils»». Piedzīvojumu komēdija «Misija «Krokodils»» ir pilna negaidītu notikumu un noslēpumu, un komēdijas varoņi iekļūst dažādās sarežģītās situācijās. «Āfrikā zvēri līdz šim ir dzīvojuši kopā itin draudzīgi, bet te, nez no kurienes, krokodils ir nolēmis sākt lielās medības. Ko nu darīt? Kā tikt galā ar lielo plēsoņu?» par izrādes sižetu izsakās Jurenase. Izrādi iestudējis režisors Armands Ekštets. Surikata lomā iejuties Enriko Avots, Papagaili atveido Inta Bankoviča, Flamingo tēlo Gerda Dinsberga, bet Krokodila tēlā iejuties Ekštets. «Misija «Krokodils»» Jūrmalas Kultūras centrā sāksies plkst. 11. Tās apmeklējums būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu