Uzzini, kāpēc konkursa dēļ Laura Raila pievērsusies diētai!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Laura Raila nav uz tu ar diētām, taču, tuvojoties pašas un mammas Indras organizētajam vokālistu konkursam «Popfestjūrmala», kurš norisināsies jau 6. gadu, sākusi saudzīgu diētu.

Foto: Publicitātes foto

«Esmu mēģinājusi ātrās un ilgās diētas – kefīra, vistas-ananasu, bet visilgāk noturīgā bijusi tieši kaloriju skaitīšanas diēta. Svars iet nost lēnām, taču stabili, turpretī, ievērojot ātrās diētas, rezultāts saglabāsies tikai tad, ja atturēsies visu laiku. Kaloriju skaitīšana ir laba ar to, ka dienā var apēst kaut gabaliņu tortes «Cielaviņa» (izņēmuma kārtā), tā būs puse no dienas diētas normas - 1200 kalorijām, paliek pāri ap 600 kalorijām pārējai dienas daļai, kas ir daudz, ja ēd dārzeņus, tad nav jāmirst badā. Esmu arī gandrīz atteikusies no gaļas, organisms to neprasa, vienīgais izņēmums ir šašliks, gaļa ir smags ēdiens un vēderam ir grūti to pārstrādāt. No rītiem pirmais, kas jādara, - obligāti jāizdzer auksts ūdens ar citronu, auksts tāpēc, ka tas ātrāk sadedzina kalorijas,» skaidro Laura.

Ūdens dienas laikā jālieto daudz, var katru stundu izdzert glāzi ūdens, tad diēta būs veiksmīgāka. Vasarā ļoti palīdz zaļumi, kas satur dzelzi un arī palīdz ātrāk regulēt vielmaiņu. Laura liek tomātu-gurķu salātiem klāt daudz diļļu un pētersīļu, kā arī atļaujas pielikt klāt krējumu, lai ir garšīgāk.

«Ar sāli gan ļoti saudzīgi, mazliet pielieku, bet tikai smalko, mazliet rupjāks sāls, lai sasniegtu vajadzīgo garšu, jāliek vairāk, jo gabali rupjāki. Protams, jābūt arī fiziskām aktivitātēm, ja īpaši sports neuzrunā, riteņbraukšana vai ātra pastaiga ar suni būs piemērota,» smaida Laura.

Diēta tiek ievērota, lai sagatavotos pašas rīkotajam konkursam un būtu perfektā formā.

Laurai patīk vērtēšanas process, kurā katrs tek vērtēts individuāli, netiek salīdzināti sešgadīgi bērni ar deviņgadīgiem bērniem tikai tāpēc, ka viņi ir vienā vecuma grupā. Vērtēšana ir ļoti atbildīgs, taču patīkams darbs.

«Neuzskatu, ka ar jaunu talantu meklēšanu un parādīšanu plašākai auditorijai kaitēju savai dziedātājas karjerai, esmu gājusi garu ceļu, turpretī konkursanti lielākā daļa ir vēl pašā sākumā. Tieši otrādi, es priecājos, ka mūsu konkurss jauno talantu ir iedrošinājis, priecājos, ja redzu kādā TV šovā vai Eirovīzijā. Arī es kādreiz piedalījos konkursos un man vajadzēja palīdzību, lai virzītos uz priekšu,» nosaka Laura.

Laura atzīst, ka svarīgi bērniem ļaut uzstāties, ļaut tiekties pēc labākiem un labākiem rezultātiem gadu no gada.

Konkursā gadu no gada bijusi profesionāla žūrija, vokālie pedagogi, dziedātāji, piemēram, Edgars Kramiņš, Uldis Marhilevičs, Samanta Tīna.

Šāgada žūrija

Normunds Rutulis - dziedātājs, mūzikas un radio producents, dziesmu autors, radio DJ un TV raidījumu vadītājs.
Kaspars Tīmanis - «Labvēlīgā tipa» mūziķis, dziedātājs, «Bonaparti.lv» dalībnieks, maģistra grāds trombona specialitātē.
Laura Raila - populārās un džeza mūzikas dziedātāja, pop un jazz mūzikas vokālā pedagoģe un Jūrmalas kultūras centra vokālā ansambļa «Varavīksne» vadītāja, dažādu muzikālo TV šovu dalībniece.
Ilmārs Šterns - dziedātājs, komponists, vokālais pedagogs (maģistrs) un dzejnieks.
Indra Raila - konkursa «POPFESTJŪRMALA» organizatore, vokālās studijas «Notiņa» vadītāja, kora diriģente, mūziķe.

«Mūsu konkursā balvas dabū visi, uzskatu, ka mazam sešgadīgam dziedātājam diploms vēl neko īpašu nenozīmē, taču dāvaniņa klāt dod papildu prieku par sasniegto. Konkursā var piedalīties dziedātāji no 6 līdz 23 gadu vecumam,» stāsta Laura.

Info: www.popfestjurmala.lv

Pieteikumi tiek pieņemti līdz 1. jūnijam - popfestjurmala@inbox.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu