Holivudas zvaigznes, kuras iekritušas scientoloģijas valgos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Visā plašajā pasaulē ir daudz dažādu reliģiju, kurām seko cilvēki. Slavenībām populārākā reliģija, kura daudziem ir gan palīdzējusi, gan sagrāvusi laulības un dzīves, ir scientoloģija. Kuri ir populārākie šīs reliģijas pārstāvji?

Holivudas kinozvaigzne Toms Krūzs ir vispopulārākais scientoloģijas atbalstītājs. Aktieris kļuva par šīs reliģijas daļu jau 1990. gadā, pēc tam, kad viņa pirmā sieva Mimija Rodžersa tam palīdzēja uzvarēt disleksiju. Tieši reliģijas dēļ Krūzs intervijā atklāja, ka aktrise Brūka Šildsa lieto antidepresantus, lai uzveiktu depresiju, jo aktiera reliģijā nav pieņemts lietot šādas vielas.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Aktrise Kirstija Alija jau ilgus gadus scientoloģiju sauc par savu un ir viena no prestižākajiem šīs reliģiskās organizācijas biedriem. Kirstija stāsta, ka, tieši pateicoties reliģijai, ir uzvarējusi kokaīna atkarību.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Seriāla «The parenthood» zvaigzne Ērika Kristensena nekad nav gājusi parastā skolā, viņa ir skolota mājās un visu savu dzīvi audzināta tieši šīs reliģijas ietvaros. Ērika stāsta, ka tieši reliģija viņai palīdz būt aktrisei un pievērst uzmanību komunikācijai.

Foto: SCANPIX SWEDEN

Seriāla «Darma un Gregs» zvaigzne Dženna Elfmane reliģijai pievērsās pēc laulībām ar Bodhi Elfmanu. Sieviete uzskata, ka reliģijas noliedzēji ir pilni ar aizspriedumiem un neviens scientoloģijas pārstāvis otru cilvēku ar varu nepiespiež tai ticēt.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Seriāla «CSI: Miami» zvaigzne Sofija Milosa ik gadu rīko scientoloģijas Ziemassvētku tirdziņu, kurā preces pārdod pašas slavenības. Tieši Sofija ir tā zvaigzne, kuru baznīca uzskatīja par piemērotu pāri Tomam Krūzam pēc šķiršanās no Nikolas Kidmenas.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Aktrise Laura Prepone daudz nerunā par savu reliģiju, reiz intervijā viņa izteicās, ka scientoloģija viņai palīdz un darbojas tādā veidā, ka viņa jūtas labāks cilvēks.

Foto: SCANPIX SWEDEN

Mūzikas leģendas Elvisa Preslija sieva Priscilla Preslija daudzus gadus ir scientoloģijas biedre, sieviete noliedz pēdējā laikā izskanējušās baumas, ka sāk attālināties no reliģijas. Priscillas meita Lisa Marija Preslija savā dziesmā «So long» izsaka savas domas, ka reliģija pazudina cilvēku dzīves, ka tai nav dvēseles.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Džona Travoltas sieva Kellija Prestone reliģijai pievērsās tikai pēc satikšanās ar Džonu Travoltu, pāri 1991.gadā salaulāja franču ministrs, kurš ir scientoloģijas piekritējs. Kāzas norisinājās visu mīlētāju pilsētā Parīzē. Kellija uzsver, ka tieši reliģija palīdzēja viņai 2008.gadā pārdzīvot dēla Džeta nāvi.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Aktieris Džons Travolta baznīcā darbojas kopš 1975. gada un ir otra redzamākā reliģijas seja, pirmo vietu ieņem aktieris Toms Krūzs. Džonam reliģija ir palīdzējusi tikt galā ar dzīves problēmām un palīdz atrisināt citu problēmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu