«Dumpis buduārā» ir noticis, to apmeklēja pat Valdis Zatlers (25)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

14.maija vakarā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā norisinājās izcilā modes vēsturnieka un kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas «Dumpis buduārā» atklāšana. Kolekcija bija veltīta septiņdesmito gadu modes tendencēm, sākot ar pankiem, hipijiem un beidzot ar vakartērpiem un to aksesuāriem.

Privātkolekcionārs un modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs jau sesto reizi prezentēja kādu no savām īpašajām modes kolekcijām, kurās atrodams viss konkrētam periodam atbilstošais.

Šoreiz modes vēsturnieks savā izstādē apskatīja pavisam nesenu laika posmu, 35 - 45 gadus senu pagātni. Vērojot tērps un aksesuārus, daudziem vecāka gada gājuma viesiem tie raisīja sentimentālas atmiņas no viņu jaunības, bet jaunā paaudze lieliski spēja saskatīt lietas, kuras jau ir atgriezušās atpakaļ modē vai pretendē uz atgriešanos.

«Dumpis buduārā» ir īpaša izstāde arī pašam Aleksandram Vasiļjevam, jo ir pirmā, kurā apkopoti gan sieviešu, gan vīriešu tērpi un aksesuāri.

Izstādē ikvienam bija iespēja vērot tērpus, sākot ar hipiju laiku un beidzot ar panku stilu. Fonā skanēja septiņdesmito gadu mūzika. Izstādē aplūkojami vairāk nekā seši simti dažādu tā laika aksesuāru.

Izstādē ir aplūkojami tādu zīmolu kā «Dior», «Saint Laurent», «Pierre Cardin» un daudzu citu populāru Francijas, Anglijas un Amerikas dizaineru radīti tērpi, kuri iezīmē gadu desmitu noskaņas.

Kolekcijā iekļauti arī divu Latvijas pārstāvju tērpi, savus tērpus Aleksandram atdāvinājusi Vija Artmane un Larisa Mondrusa.

«Dumpi buduārā» bija ieradušies vērot simtiem cilvēku, kuri vairāku stundu garumā plūda cauri izstādes telpai, cenšoties lielajā pūlī apskatīt izstādes eksponātus. Lielākajai daļai viesu līdzi bija ziedi, kurus ar milzīgu smaidu un īpašu, savdabīgu žestikulāciju saņēma vēsturnieks.

Populārā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva izstādi apmeklēja aktrise Mirdza Martinsone, Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu un stilisti Žannu Dubsku, operas dīva Inese Galante, dziedātāja Linda Leen, pasākumu vadītāja Kristīne Gnatjuka, zīmola «QooQoo» dizainere Aļona Bauska, radio geiša Ieva Adamss, televīzijas sejas Katerīna Korss un Jeļena Gricuka.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu