Video: dzejas un repa sacīkšu priekšnesumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No sentimentālām dzejnieku rindiņām līdz lecīgiem reperu tekstiem. Valsts valodas dienā Rīgā, Esplanādes parkā šodien tikās jaunie dzejnieki un reperi.

Klausītāju un žūrijas ielenkti, jaunie mākslinieki centās parādīt savu labāko sniegumu. Četri žūrijas pārstāvji, arī dzejnieces un reperi, sacensību dalībniekiem uzstāšanās beigās lika atzīmes, un bija arī visai kritiski komentāri.

Dzejas un repa sacīkstes organizē Rakstniecības un mūzikas muzeja darbinieki, jau trešo gadu šādi atzīmējot Valsts valodas dienu. Reperi un dzejnieki ne vienmēr sacentās kopējā pasākumā, taču, saliekot kopā abu žanru pārstāvjus, redzams, ka arī skatītāji to novērtē.

Puisis ar skatuves vārdu Reiss pagājušā gada sacensībās bija uzvarētājs repa kategorijā. Arī šoreiz viņa uzstāšanās ieguva gan skatītāju, gan žūrijas simpātijas.

Pēc visu 12 mākslinieku uzstāšanās žūrija skaita punktus un izvēlas uzvarētāju. Dzejnieki cīnās par piedalīšanos Rakstnieku savienības literārajos semināros, bet reperis uzvarētājs saņems iespēju profesionālā studijā veikt dziesmas ierakstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu