Mākslas dienās Centrāltirgū notiks radošas aktivitātes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mākslas dienās, no šodienas līdz 17. maijam, Rīgas Centrāltirgus teritorijā paralēli tirdzniecībai norisināsies daudzveidīgas radošas aktivitātes, informēja Centrāltirgus Mārketinga un komunikācijas daļas darbinieks Ivars Jakovels. No šodienas līdz 16. maijam visā Centrāltirgus teritorijā taps tirgus portreti, kas 17. maijā publiskai apskatei tiks izstādīti Sakņu paviljonā. Ikviens mākslas darbus varēs arī iegādāties savā īpašumā, turklāt 50% no mākslas darba pirkuma summas tiks ziedoti Rīgas daudzbērnu ģimenēm veselīgas pārtikas iegādei Rīgas Centrāltirgū.

16. maijā un 17. maijā visu acu priekšā no paletēm un preču iepakojuma taps dizaina priekšmeti, mēbeles un mākslas objekti, kas vēlāk tiks izstādīti tirgus teritorijā un paviljonos.

Savukārt 17. maijā no plkst.10 līdz 18 ikvienam būs iespēja iesaistīties radošajās darbnīcās un pašam radīt praktisko mākslu. Sakņu paviljonā darbosies iepirkumu somu apdrukas darbnīca, uz kuru vēlams līdzi ņemt savu auduma maisiņu, dekupāžas darbnīca «Veco trauku jaunā dzīve», uz kuru vēlams līdzi ņemt savu trauku, kā arī notiks maciņu izgatavošanas darbnīca, kartona iepakojuma gatavošanas darbnīca un piezīmju grāmatiņu darbnīca. Savukārt bērniem būs iespēja veidot savu Centrāltirgus nozīmīti.

Mazākie tirgus apmeklētāji ar savu zīmējumu varēs piedalīties radošajā konkursā «Veido Centrāltirgus pastkarti». Vērīgākajam autoram ar asprātīgāko darbu būs iespēja redzēt, kā viņa zīmējums pārtop par Rīgas Centrāltirgus pastkarti, kura nesīs Rīgas Centrāltirgus vārdu visā pasaulē.

«Tirgus - tā izsenis ir vieta, kur satiekas daudz dažādu cilvēku, un kur gan citur ir vēl piemērotāka vide dažādām iesaistošām, radošām aktivitātēm, tāpēc jau daudzu gadu garumā arī Centrāltirgū notiek dažādas mākslas un kultūras norises. Arī šogad maijā, kas ir jaunās tirdzniecības sezonas aktīvs sākums un mākslas dienu mēnesis, Centrāltirgū notiks daudzveidīgas radošas aktivitātes, kur kopā ar sadarbības partneriem un vairākām izglītības iestādēm radīsim iespēju redzēt, kā top māksla, un ikvienam iesaistīties un pašam to veidot,» izsakās «Rīgas Centrāltirgus» valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Visi pasākumi būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu