Torņakalnā notiks Vasarsvētku labdarības pasākums «Gaišāka baznīca – gaišākai pasaulei»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

24.maijā, Vasarsvētkos, plkst. 12.00 Torņakalnā notiks Citāds dievkalpojums – labdarības koncerts, kam sekos plaša, visai ģimenei domāta aktivitāšu programma Rīgas Lutera draudzes baznīcas dārzā. Šogad labdarības pasākuma tēma ir «Gaišāka baznīca – gaišākai pasaulei», un tā laikā saziedotie līdzekļi tiks ieguldīti Torņakalna un divu mazo baznīcu – Jēkabpils Sv. Miķeļa un Zasas luterāņu dievnamu remontam.

Kā katru gadu, ar savu sniegumu koncertā Citāds dievkalpojums klātesošos priecēs daudzi labi pazīstami mākslinieki. Šogad Torņakalnu pieskandinās Renārs Kaupers, Linda Leen, Espresso, Aija Andrejeva, MNTHA!, Kaspars Zemītis, Ieva un Ainārs Šablovski, Rīgas Gospeļkoris u.c.

Foto: TVNET

Palīdzot mazajām baznīcām, pasaule kļūs gaišāka

Pēc Latvijas neatkarības atjaunotnes Torņakalna draudze ir bijis nepagurstošs ceļabiedrs desmitiem tūkstošu cilvēku viņu garīgās izaugsmes, dzīves jēgas un piepildījuma meklējumu ceļā. Tūkstošiem dievkalpojumu, simtiem pasākumu un semināru, tūkstošiem paciņu, tonnām drēbju, bezgalība atbalstošu vārdu un iedrošinājuma – tāda ir Rīgas Lutera draudzes darba «bilance» visus šos garos gadus. Lutera draudzes darbs vienmēr ir izstarojies tālu ārpus tās robežām – tās sprediķus un garīgās lekcijas šodien klausās cilvēki pat Jaunzēlandē un Peru. Šis darbs ir prasījis fokusēšanos uz ārpusi, uz darīšanu, bet tajā pašā laikā nedaudz piemirsta palikusi pati baznīca, kas tomēr ir šā darba centrs. Tāpēc draudze ir apņēmusies veikt Torņakalna baznīcas remontu, un pirmais posms, altārdaļas remonts, pateicoties draudzes locekļu ziedojumiem, tika pabeigts pirms šā gada Lieldienām. Lai pabeigtu visas baznīcas remontu, nepieciešami vēl aptuveni 150 000 eiro.

Foto: TVNET

Lai gan Torņakalna draudzei ir pašai savas vajadzības, tā uzskata par savu pienākumu palīdzēt mazākām draudzēm Latvijā padarīt gaišākus arī viņu dievnamus. Mazās baznīcas nereti ir vienīgais gaismas stars mūsu zemes vietās, kurās ekonomiskā un sociālā dzīve ir apsīkusi.

1750. gadā celtajai un 1854.gadā pārbūvētajai Zasas ev. lut. baznīcai visvairāk šobrīd nepieciešams jumta kosmētiskais remonts un sakristejas jumta seguma nomaiņa.

Savukārt 1807.gadā iesvētītajai Jēkabpils Sv. Miķeļa ev.lut. baznīcai nepieciešams veikt ieejas fasādes remontu. Šajā baznīcā kurā jau 24 gadus kalpo mācītājs Modris Plāte – ievērojams sabiedriskais darbinieks un garīgā autoritāte jaunāko laiku Latvijas vēsturē, 1987. gadā izveidotās kustības «Atdzimšana un atjaunošanās» līdzdibinātājs.

Aicinām rīdziniekus un pilsētas viesus svinēt Vasarsvētkus Torņakalnā, klausoties brīnišķīgu mākslinieku sniegumā, saturīgi pavadot laiku ar ģimeni dažādās aktivitātēs un pie viena izdarot labu darbu – palīdzot baznīcām kļūt gaišākām, lai arī pasaule tām apkārt kļūtu gaišāka.

Šā gada pasākuma programmā

12:00 - 13:30 Citāds dievkalpojums - labdarības koncerts.

13:30 - 15:00 Pasākumi visai ģimenei dārzā - vintage grāmatu maiņas punkts, fotostūrītis, Lienes Zemītes darināto kūku izsole, radošās darbnīcas bērniem, labdarības atrakcijas, smukuma darbnīca, gardumu un atspirdzinājumu baudīšana.

Tie, kuri vēlas atbalstīt, veicot pārskaitījumu, vai nebūs klāt dievkalpojumā, var ziedot arī ar banku starpniecību: Rīgas Lutera evaņģēliski luteriskā draudze, reģ. nr. 90000066302, Swedbank HABALV22, konts LV55HABA0551008460337 vai SEB Banka UNLALV2X, konts LV02UNLA0003000701104 ar norādi «Baznīcas remontam».

Paldies ikvienam, kas jau ir atbalstījis vai vēl tikai atbalstīs šo cēlo un tik ļoti vajadzīgo darbu!

Citādo dievkalpojumu rīko Rīgas Lutera draudze. To apmeklēt aicināts ikviens interesents.

Rīgas Lutera baznīca atrodas Torņakalna ielā 3/5, Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu