Ko populāras māmiņas domā par Mātes dienu (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Slavenības ne tikai sveic savas māmiņas Mātes dienā, bet pašas ir māmiņas un saņem apsveikumus no savām atvasēm. Kā tiek lutinātas slavenās māmiņas īpašajā Mātes dienā?

Foto: Publicitātes foto

Skaistuma konkursa «Miss top of the world» rīkotāja Liene Skulme ir ne tikai veiksmīga uzņēmēja, skaistuma konkursu dalībniece, bet arī trīs meitiņu māmiņa.

«Mātes dienā mūsu ģimenē neatņemama svētku sastāvdaļa ir ziedi. Tie tiek dāvināti manai mammai, māsai un man, jo mēs visas esam māmiņas. Man patīk, ka mana mamma vienmēr parūpējas par to, lai arī viņas mazbērniem tiek kāds ziediņš no dārza, ko uzdāvināt savai māmiņai. Protams, ja dārzs jau ir saziedējis,» smaidot stāsta Liene.

Foto: Publicitātes foto

Lienes meitas ir radošas un vienmēr kaut ko uzzīmē vai pagatavo pašas, tāpēc Māmiņdienā un citos svētkos ir daudz dāvanu, kas ir pašu rokām darinātas. Tās vienmēr ir vērtīgākās dāvanas, jo veidotājs ir īpaši centies, lai iepriecinātu to, kuram tā paredzēta. Tomēr ne jau dāvanas ir galvenais, bet pats uzmanības apliecinājums.

«Šajā dienā mums vienmēr ir mazi svētki, kad mēs pagatavojam kaut ko īpašu un iedzeram šampanieti. Šogad tie ir citādāki svētki, jo mūsmājās ir seši bērni, nevis trīs, un līdz ar to arī māmiņu ir vairāk. Priecājos, ka maniem bērniem ir vecvecāki, ka viņi var izbaudīt laiku kopā ar viņiem, jo es pati savus vecvecākus diemžēl neatceros,» stāsta Liene.

Parasti Mātes diena tiek atzīmēta ģimenes lokā, ģimenes locekļu ir tik daudz, ka viņiem pietiek ar pašu veidoto bariņu.

Foto: Publicitātes foto

«Šogad gan es piedalīšos arī «Māmiņu mīļvārdiņu koka» rotāšanā Vērmanes dārzā, un man būs iespēja radoši izpausties – uzgleznot vai uzzīmēt savu kartiņu,» priecājas Liene.

Skulme mēdz domāt par to, cik nozīmīga viņai un citām sievietēm ir Mātes diena. Liene uzskata, ka visgrūtāk ir tām sievietēm, kuras nevar kļūt par māmiņām, bet ļoti to vēlas.

«Ir arī tādas, kuras par māmiņām nosaukt būtu grūti un kas to nav pelnījušas. Droši vien tāpēc es divējādi attiecos pret šiem svētkiem. Man neliek mieru jautājums – vai mēs gribam saņemt ziedus un uzmanību tikai vienreiz gadā?» aizdomājas Liene.

Foto: Publicitātes foto

Tērpu dizainere Kristīne Deimone šogad svin savu pirmo Mātes dienu, atrodoties māmiņas statusā. Dizainere atklāj, ka nespēj sagaidīt mirkli, kad mazais pats pieskries viņai klāt un pateiks: «Es mīlu tevi, mammīt» un uzspiedīs slapju buču uz vaiga.

«Mātes diena - šie ir īpaši svētki visām sievietēm. Tā ir diena, kad var pateikties mammai par visu, ko viņa ir darījusi manā labā! Šajā dienā tiek godinātas gadsimtiem senas vērtības, kas saglabājušās līdz šodienai - mīlestība, uzticība, ģimene. Mātes dienā - vīri sveic sievas, bērni - mammas. Es katru gadu savai mammītei dāvinu ziedus un, pērkot ziedus, vienmēr cenšos nopirkt pašu skaistāko un lielāko pušķi, jo mana mīlestība un pateicība māmiņai ir neizmērojama,» tā Kristīne.

Foto: Publicitātes foto

Visām Latvijas ģimenēm Kristīne novēl cienīt un mīlēt mammas un biežāk pateikt, ka mēs viņas mīlam, jo izaudzināt bērnus - tas nemaz nav tik viegli!

«Nesen pati esmu kļuvusi par māmiņu un tagad nevaru sagaidīt to mirkli ar patiesi jauko sajūtu, kad pienāks tas brīdis, kad mans mazais ķipars pieskries man klāt un pateiks mīļus vārdus. Tādā maza bērna sirsniņā nav ne kripatas no pienākuma, tās ir īstas, tīras un patiesas emocijas, tā ir mazā bērna mīlestība,» smaida Kristīne.

Foto: Publicitātes foto

Uzņēmēja Marika Ģederte uzskata, ka katrai sievietei kļūšana par māti ir īpaša, arī viņai pirms desmit gadiem sākās pilnīgi cita dzīve.

«Katrai sievietei, kļūstot par māmiņu, mainās dzīve un tās prioritātes, jo bērns automātiski nokļūst pirmajā vietā. Arī es esmu par to: ja vecāki ir laimīgi, arī bērns to jūt un ir laimīgs. Mātes diena mūsu ģimenē īpaši netiek svinēta, to, protams, simboliski atzīmējam, saņemot ziedus no vīra un dēla,» priecājas Marika.

Foto: Publicitātes foto

Pati Marika katru Mātes dienu dāvina ziedus arī savai mammai un, gadiem ejot, tas nav mainījies. Uzņēmēja vēlas pateikt lielu un īpašu paldies savai mammai.

Foto: Instagram

Populārā dziedātāja Liene Šomase arī sevi var pieskaitīt jaunajām māmiņām, jo par māmiņu ir kļuvusi tikai pirms pāris gadiem.

Dziedātāja Mātes dienu sagaida kopā ar savu meitiņu, mācot viņai, kā uzpīt vainadziņu no pienenēm, jo uzskata, ka katrai meitenītei ir jāprot uzpīt šādu vainadziņu.

«Silta, jauka istabiņa, bērza malku kurināta, vēl siltāka, vēl jaukāka, kad māmiņa istabā,» tā Šomase.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu