Oficiālajā «De Commerce Gastro Pub 1871» vasaras terases atklāšanā tika prezentēta jaunā restorāna koncepcija «Latvijas modernā virtuve», ko sarūpējis šefpavārs Jānis Melnalksnis. Iedvesmu saviem ēdieniem viņš ir smēlies no senajām latviešu recepšu grāmatām, kuras izdotas vēl 20. gadsimta pirmajā pusē.
Vasaras terases atklāšana restorānā «De Commerce Gastro Pub 1871»
Pasākumā baudīja Jāņa Melnalkšņa sniegumu, ko viņš, kā jau vienmēr, ar īpašu rūpību gatavoja saviem viesiem. Jānis, veidojot jaunu ēdienkarti, licis akcentu uz Latvijas ezeru un upju zivīm, kas izsenis skaitās viens no mūsu zemes tradicionālās virtuves pamatproduktiem.
Savukārt saksofonists Deniss Paškevičs viesus izklaidēja ar mūsu restorāna gaisotnei atbilstošiem un lieliskiem skaņdarbiem.
Jaunajā ēdienkartē bagātīgi apspēlēta Latvijas «sardīne», kas mūsdienās ir nepamatoti uzskatīta par pārāk vienkāršu produktu, – tās ir reņģes, kuras restorānā «De Commerce Gastro Pub 1871» tiks pasniegtas dažādos veidos. Ēdienkarti papildinās maltītes no līņa, reņģēm, līdakas un citām Latvijas ūdeņos sastopamām zivīm.
«SemaraH Hotels» pateicās par neizmērojamu atbalstu «SPI Distribution» un «Aldaris» uzņēmumiem, kas sniedza palīdzīgu roku gan vasaras terases tapšanā, gan arī pasākuma organizēšanā.
Restorāns atrodas Rīgā, Aspazijas bulvārī 36/38, viesnīcā «SemaraH Hotel Metropole».