«Vēl jau par vēlu nav...» Virga prezentē albumu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad ar savu pirmo oficiālo soloalbumu «Dziesmas par dzīvi un mīlestību» 50 gadu jubileju atzīmē viens no savas paaudzes spilgtākajiem pašmāju rokmūzikas ģitāristiem, leģendāro «Līvu» dalībnieks Ainars Virga. Jaunā diska prezentācija, kas vakar kafejnīcā «Ginger» pulcēja Ainara tuvākos draugus, norisinājās mājīgā gaisotnē, ko jo īpašu padarīja pavisam akustiska Virgas un viņa pavadošās grupas «Hard orchestra» uzstāšanās (skat. video).

«Šovakar mēs baudīsim nevis «Hard orchestra», bet «Skārd orchestra»,» ar humoru klātesošos uzrunāja izdevējs un gandrīz visu albumā iekļauto dziesmu tekstu autors Guntars Račs. Prezentāciju apmeklēja arī festivāla «Bildes» rīkotāja Tija Auziņa, režisors Igors Linga, režisore Žaklīna Cinovska u.c. pazīstami ļaudis.

Kopumā albumā iekļautas vienpadsmit dziesmas, kas tapušas dažādos laikos, no kurām lielāko daļu sacerējis tieši Virga, bet pa vienai Kārlis Būmeisters un Artūrs Duboks.

Prezentācijā izskanēja arī aktuālais Virgas singls «Rozes zieds», kura tapšanas vēsture sniedzas tālajā 1993. gadā.

Dziesmas pirmā versija, kas bija sarakstīta angļu valodā, «Can You Release Me Now», tika radīta 1993. gadā ASV, kad Ainars Virga bija viens no grupas «Rīga» dalībniekiem un aktīvi rakstīja jaunas dziesmas. Pirmās versijas teksta autors bija pazīstams amerikāņu dziesmu autors Franke Previte, kura kontā ir arī «The Time of My Life», kas iekļauta Holivudas populārajā astoņdesmito gadu filmā «Dirty Dancing». «Atceros, ka biju pats jau izdomājis piedziedājuma atslēgas frāzes, bet Franke būtībā uzrakstīja tikai pantiņus. Man šī dziesmas jaunā versija patīk daudz labāk par angļu versiju, un producents Arturs Palkevičs ir «labi diezgan» pastrādājis,» saka pats Virga.

Dziesmu producējis Arturs Palkevičs, papildu vokālus iedziedājusi Dināra Rudāne, basa partijas - Norberts Skraucis, bet saksofonu iespēlējis Aleksejs Balinskis. Ierakstīta «Art Recording Studio» Rīgā un miksēta «Labo ierakstu studijā», Artūram sadarbojoties ar Jāni Kalvi.

Albumu iespējams iegādāties visos lielākajos mūzikas ierakstu veikalos un doremi.lv.

doremi.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu