Noskaties: Pirmais rullītis Denija Boila filmai «Stīvs Džobss»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Publicēts pirmais rullītis britu režisora Denija Boila veidotajai biogrāfiskajai filmai par mūžībā aizgājušo tehnoloģiju giganta «Apple» dibinātāju Stīvu Džobsu.

Kinolenti «Steve Jobs» pavadījušas visdažādākās problēmas, no kurām nozīmīgākā bija galvenās lomas tēlotāja atrašana. Spēlēt filmā tika aicināti aktieri Leonardo di Kaprio un Kristians Beils, taču galu galā lomai piekrita Maikls Fasbenders.

Sākotnēji bija plānots, ka kinolenti uzņems režisors Deivids Finčers, taču viņš paziņoja par aiziešanu no filmas, kā iemeslu minot pārāk mazo atalgojumu. Finčers par filmas uzņemšanu pieprasīja 10 miljonus ASV dolāru (8,8 miljonus eiro).

Aktrise Keita Vinsleta jaunajā filmā spēlē kompānijas «Macintosh» bijušo mārketinga vadītāju Džoanu Hofmani, savukārt Sets Rogens - «Apple» līdzdibinātāja Stīva Vozņaka lomu. Filmā redzami arī tādi aktieri kā Džefs Danielss, Ketrina Vaterstone, Maikls Stulbargs, Sāra Snūka un Adams Šapiro, bet bērnu lomas atveido Perla Heinija-Žardēna, Riplija Sobo un Makenzija Mosa.

Kinolentes scenārija autors ir Ārons Sorkins, kurš adaptējis amerikāņu rakstnieka Valtera Izaksona grāmatu «Steve Jobs: The Exclusive Biography». Filma sastāv no trīs lielām ainām. Katrā no tām būs attēlots laiks pirms kāda nozīmīga produkta iznākšanas - «Mac» datora 1984. gadā, «NeXT» datora 1990. gadā un «iPod» mūzikas atskaņotāja 2001. gadā.

Filma uz ekrāniem iznāks 9. oktobrī.

2011. gadā Džobss nomira no vēža. 2013. gadā tika izdota cita biogrāfiskā filma par Džobsu ar aktieri Eštonu Kučeru galvenajā lomā. Kritiķu nopeltā kinolente guva pieticīgus ieņēmumus no biļešu pārdošanas kinoteātros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu