Skriešanai Rimi bērnu maratona trasītēs pieteikti vairāk nekā 7000 bērnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šodien norisināsies lielākais skriešanas pasākums bērniem Latvijā – Lattelecom Rīgas maratona ietvaros notiekošais Rimi bērnu maratons, kas notiks 16. maijā, dienu pirms galvenajiem Lattelecom Rīgas maratona startiem. Par Rimi bērnu maratonu iedzīvotājiem šogad ir liela interese, tādēļ jau divas dienas pirms bērnu maratona sākuma pasākuma rīkotāji slēdz pieteikšanos skriešanai Rimi bērnu maratona trasītēs, jo ir sasniegts maksimālais skrējēju skaits.

Taču atgādinām, ka visas ģimenes ir laipni gaidītas 11. novembra krastmalā, kur visiem bērniem būs iespēja baudīt arī dažādas citas aktivitātes, piedalīties radošajās darbnīcās un klausīties mūziķu priekšnesumos.

«Paldies par milzīgo atsaucību! Rimi bērnu maratons vēl nav sācies, bet ir jau pieteicies maksimālais skrējēju skaits, tāpēc reģistrācija skriešanai Rimi Bērnu maratona trasītēs tiek slēgta. Tie, kas pieteikušies internetā, līdz piektdienai meklējiet numurus Rimi veikalos. Mazie skrējēji, tiekamies sestdien Krastmalā! Savukārt tie, kas nepaspēja, neskumstiet, nāciet atbalstīt savus draugus, kā arī piedalīties citās 16. un 17.maija Lattelecom Rīgas maratona aktivitātēs. Rimi Bērnu maratonā visas dienas garumā paredzēta daudzveidīga izklaides programma: uz skatuves uzstāsies Knīpas un Knauķi, Podziņas, Nikolajs Puzikovs, Kukaiņi, Māris Grigalis, Nando un Lauris Reiniks būs Lattelecom Bērnu kino, Apovit SmartKidz radošās darbnīcas, Nordea zonā būs iespēja bērniem vingrot kopā ar vecākiem un piepūšamās atrakcijas bez maksas,» akcentē SIA Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija.

Svarīga informācija vecākiem, apmeklējot Rimi bērnu maratonu

Pirms došanās uz startu, bērnu maratona organizatori iesaka veltīt īpašu uzmanību ne vien iesildīšanās vingrinājumiem, bet arī drošībai. Saņemot Rimi bērnu maratona starta aploksni, uzmanīgi iepazīstieties ar tās saturu. Tajā ir atrodams ne vien skrējēja numurs, bet arī maratona drošības aproce bērnam. Tās mērķis ir palīdzēt bērniem pasākuma laikā atrast savus vecākus gadījumā, ja viņi ir apmaldījušies. «Uz aproces ir paredzēta vieta, kur vecāki var uzrakstīt savu vārdu, uzvārdu un telefona numuru. Vēl pirms ierašanās uz pasākumu vecākiem ir svarīgi parūpēties par to, lai aproce būtu aizpildīta, lai gadījumā, ja bērns aizskrien par tālu, kāds pieaugušais var palīdzēt tam atrast ceļu pie vecākiem,» komentē Laura Podskočija.

Pirms pasākuma aicinām vecākus sarunāt ar bērnu, ka gadījumā, ja viens otru pazaudējat, tiekaties pie Rimi bērnu maratona informācijas telts. Tā atradīsies 11. novembra krastmalā, pasākuma norises centrā. Ierodoties pasākumā, vispirms iesakām apmeklēt Rimi informācijas telti, lai nepieciešamības gadījumā katrs ģimenes loceklis zinātu, kur ir tikšanās vieta, ja pasākuma laikā viens otru pazaudējat. Taču, lai šāda situācija nenotiktu, ir jāievēro daži ieteikumi:

  • Paturiet bērnu savā redzeslokā;

  • Neatstājiet bērnu vienu bez uzraudzības;

  • Mazo trasē vecāki skrien kopā bērniem;

  • Izskrienot trasi, lūdzam mazos maratonistus nedrūzmēties pie trases beigām, lai nesagādātu neērtības citiem skrējējiem un viņu vecākiem;

  • Pirms pasākuma apmeklējuma iesakām izrunāt ar saviem bērniem to, ka maratonā būs daudz arī citu bērnu, kas būs atnākuši skriet un izklaidēties, tādēļ jābūt uzmanīgiem, pārvietojoties pa pasākuma vietu;

  • Maratona starti notiks visu pasākuma norises laiku no plkst. 10.00 līdz 15.00, tādēļ varat izvēlēties sev ērtāko starta laiku gan no rīta, gan pēcpusdienā.

Lai skriešana un fiziskās aktivitātes bērnam sagādātu prieku, skrējienam ir jāsagatavojas. «Dalība maratonā noteikti jāsāk ar iesildīšanās vingrinājumiem un došanos lēnā skrējienā. Bērna apģērbam jābūt skriešanai atbilstošam, ērtam, elpojošam un gaišam saulainos, vai tumšam vēsos laikapstākļos. Speciāls sporta uzturs nav vajadzīgs, taču svarīgi bērnu mudināt padzerties pirms skriešanas un tās laikā, kā arī ļaut viņam izvēlēties skrējiena tempu un brīžus atpūtai, tā izvairoties no pārslodzes.

Pirms skriešanas publiskā pasākumā ar lielu dalībnieku skaitu jāpārliecinās, ka bērns būs psiholoģiski gatavs un jutīsies ērti – tad sportošana mazajam skrējējam noteikti sagādās prieku,» ieteikumus sniedz Sporta laboratorijas sporta ārste Sandra Rozenštoka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu