Braitmena atlikusi iecerēto uzstāšanos kosmosā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu dziedātāja Sāra Braitmena trešdien paziņoja, ka «ģimenes apstākļu dēļ» nolēmusi uz laiku atlikt plānoto uzstāšanos Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS). Saskaņā ar mediju ziņām Braitmena par apmācībām un ceļojumu kosmosā samaksājusi 52 miljonus ASV dolāru (46,3 miljonus eiro). Viņa cerēja kļūt par pirmo soprānu, kas dziedājis kosmosā.

54 gadus vecās Braitmenas mājaslapā publicēts paziņojums, ka viņa atlikusi apmācības un ceļojumu ar kosmosa kuģi «Sojuz TMA-18M», kas bija paredzēts septembrī.

«Braitmenas jaunkundze sacīja, ka personīgu ģimenes apstākļu dēļ viņas ieceres mainījušās. Viņa patlaban ir atlikusi kosmonautu apmācības un lidojumu,» teikts paziņojumā.

Braitmena ar komponistu Endrū Loidu Vēberu sacerēja jaunu dziesmu, ko izpildīt kosmosa stacijā.

Braitmena 2012. gadā paziņoja, ka kļūšot par nākamo kosmosa tūristi. Viņas ceļojumu ārpus Zemes atmosfēras rīko amerikāņu kompānija «Space Ventures».

Līdz šim uz SKS startējuši astoņi tūristi, tostarp pasaulslavenās cirka trupas «Cirque du Soleil» dibinātājs Gijs Lalibertē un irāņu izcelsmes amerikāniete Anušeha Ansari, kas līdz šim bijusi vienīgā sieviete tūriste kosmosā.

Bija plānots, ka Braitmena būs pirmā profesionālā dziedātāja, kura apciemos SKS. Taču viņa nebūs pirmā, kas dziedās kosmosā, jo 2013. gadā kanādiešu kosmonauts Kriss Hedfīlds bezsvara stāvoklī izpildīja dziedātāja Deivida Bovija hitu «Space Oddity». Tas tika iemūžināts video, kas vietnē «YouTube» skatīts vairāk nekā 23 miljonus reižu.

Atgādinām, ka pagājušogad Braitmena uzstājās Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu