Grupa «Flame and the Rolltones» ar lielkoncertu svinēs daudzus nozīmīgus notikumus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Flame and the Rolltones» gada laikā izauguši no dziesmu kaverversiju izpildīšanas līdz pirmajam albumam «Road trip», kura tapšanu iespaidoja grupas došanās radošajos meklējumos uz Ameriku.

Maijā grupa «Flame and the Rolltones» devās koncertu tūrē, uzstājoties gan Jelgavā, gan Liepājā, toties 15.maijā tūre tiks noslēgta ar lielkoncertu Rīgā, pie bāra «Vest» uz lielas āra skatuves. Notikuma īpašie viesi būs grupa «Limonāde» un dziesminieks «Goran Gora». Tāpat, lai svinētu lielo notikumu, būs iespēja dzirdēt arī jaunu dziesmu pirmatskaņojumus.

«Liepājā pēc tūres koncerta ballīte bija līdz rītam, saņēmām lielu atbalstu, emocijas gan no latviešiem, kuri bija ieradušies uz koncertu, gan no norvēģu grupām, kuras uzstājās pēc mums. Tūres sniedz enerģiju, emocijas un vēlmi rakstīt jaunas dziesmas,» atklāj grupas solists Atis.

Braucot uz Liepāju, grupai izveidojās tradīcija, ka ciematā ar nosaukumu Biksti ir vienam otram jābaksta tik ilgi, līdz ciemata zīme vairs nav redzama. Tieši tas pats notiek, braucot atpakaļ uz Rīgu.

Puišiem arī smieklīgi liekas ik koncertu vērot, kā viņu menedžere Aiva, vēloties palīdzēt izkrāmēt tehniku, stiepj klubos zīmi ar grupas nosaukumu un albuma nosaukumu, kas nav tas vieglākais atribūts.

Grupa priecājas, ka viņu muzikālo veikumu novērtē ne tikai fani, bet arī mūzikas eksperti. Viņu dziesmas tika novērtētas «International Songwritting Contest», viena dziesma iekļuva finālā (Crying for you), bet otra dziesma iekļuva pusfinālā (Talking about love). Lielu prieku grupas «Flame and the Rolltones» dalībniekiem sagādā fakts, ka pēc rezultātu paziņošanas šajā konkursā «Crying for you» «americana» kategorijā, tautas balsojumā no 14 dziesmām ieguva godpilno 7. vietu. Kopumā konkursā šogad bija pieteiktas vairāk kā 18 000 dziesmas no 120 valstīm.

Tāpat lielkoncertā grupa atskatīsies uz saviem piedzīvojumiem Amerikā, kuriem par godu tapa viņu pirmais albums.

«Viena no spilgtākajām atmiņām no Amerikas brauciena ir mana uzdrošināšanās saspēlēt ar vietējiem mūziķiem Ņūorleānā. Ja pareizi atceros, tas bija dienu pirms «Mardi Gras» festivāla noslēguma. Klīdām pa Burbona ielu, kad iegājām kādā krodziņā - tas bija samērā patukšs, un nedaudz garlaikotie mūziķi tur spēlēja tādu kā hiphopa un fanka sajaukumu. Īsu brīdi paskatoties viņu sniegumu, palūdzu basistam, vai varētu kāpt uz skatuves un saspēlēt ar pārējiem. Viņš piekrita un laipni pasniedza man savu instrumentu. Lai gan no sākuma nemaz tik gludi negāja, pārējie mūziķi saprata, ka instrumentu pārvaldu, un drīz vien es aizsāku jaunu, improvizēta rakstura skaņdarbu. Manu draugu - grupas biedru atbalsta saucieniem skanot, sākām spēlēt, un atceros, ka pirms tam it kā «nogurušie» atdzīvojās. Visi bijām priecīgi par veiksmīgo saspēli, solists/saksofonists un bundzinieks man iedeva savas vizītkartes. Lūk cik vienkārši tas notiek, ja kādam iepatīkas, kā tu spēlē, tad notiek apmaiņa ar kontaktiem un tas jau var novest pie nopietnākas sadarbības. Šajā gadījumā gan tas nebija iespējams, jo pēc dažām dienām bija jādodas atpakaļ uz Čikāgu. Interesanti, ka tieši šajā bārā un šajā vakarā arī tika nofotografēta fotogrāfija, kuru izmantojām sava albuma «Road trip» vāciņa dizainam - tā mums atgādina par piedzīvotajiem mūzikas brīnumiem Ņūorleānā un šajā ceļojumā kopā,» stāsta grupas dziesmu autors un basģitārists Valters Sprūdžs.

Koncerts iezīmēs savā veidā noietu posmu grupas daiļradē un būs kā mudinājums sākt gatavot jau nākamo studijas albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu