«Aarzemnieki» tiek aizmirsti klubā un kājām dodas uz viesnīcu (73)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Linda Rutule

Grupa «Aarzemnieki» bauda visas Eirovīzijas un Dānijas sniegtās ekstras. Pēc uzstāšanās «Euroclub», vienā no populārākajām Kopenhāgenas vietām, grupai bija jādodas kājām uz viesnīcu, jo viņiem aizmirsa atbraukt pakaļ automašīnas.

«Trīsdesmitajā aprīlī kopā ar Raiti no rīta devāmies apskatīt botānisko dārzu, tas bija interesanti un arī laiks ārā bija lielisks. Atgriezāmies viesnīcā, un tad jau bija jādodas uz ierakstu studiju, kur ieskaņojām dāņu pagājušā gada uzvarētājas jaunajai dziesmai piedūdošanu, jo tiešām vārdi un melodija ir - woua woua aaa,» stāsta Katrīna.

Pēc darba ierakstu studijā «Aarzemnieki» atgriezās viesnīcā, rīkoja mēģinājumu, lai vakarā spētu lieliski uzstāties vienā no Kopenhāgenas populārākajām izklaides vietām «Euroclub». Latvijas pārstāvjus klausīties bija ieradušies daudzi cilvēki, zāle bija pilna un visi dziedāja līdzi populāro dziesmu «Cake to bake».

«Kopumā pasākums bija izdevies. Tikai vienīgi tas, ka mums bija pasūtīta mašīna no Dānijas ESC komandas un tā neatbrauca, tādēļ sanāca tā, ka pusplikiem bija jāiet atpakaļ kājām. Bijām puspliki, jo rēķinājāmies, ka mašīna mūs savāks un nogādās atpakaļ viesnīcā. Miers ar to, tikai tas, ka nākamajā rītā pamodos aizsmakusi,» tā Katrīna.

Pirmais maijs grupai bija īpaša diena, jo tā bija diena, kad Latvijai bija iespēja prezentēt sevi citu valstu pārstāvjiem un žurnālistiem. «Aarzemnieki» sevi prezentēja, dodoties uz Dānijas valsts muzeju, kurā atrodas kafejnīca «Tante T», tur arī notika prezentācija.

«Paši saposām telpu, un jau divos pēcpusdienā sanāca viesi, notika Latvijas prezentācijas pasākums. Bija cilvēki no preses un arī citu delegāciju pārstāvji - no Armēnijas, Albānijas, Lietuvas, Igaunijas, Sanmarīno un Beļģijas,» atklāj Katrīna.

«Viss notika tāpat kā pirmajā mēģinājumā – vispirms kafija un pārģērbšanās, tad ausu monitoru iemēģināšana un došanās uz skatuvi. Šajā mēģinājuma laikā zālē atradās arī preses pārstāvji. Lielu uzmanību pievērām tam, kurā mirklī ir jāskatās katrā no kamerām un tam, kā to izdarīt tā, lai nezaudētu mūsu priekšnesuma odziņu,» otrā mēģinājuma aizkulises atklāj Katrīna.

Vēlāk grupa devās uz telpu, kurā ekrānā vēroja, kā izdevies otrais mēģinājums, pēc tam sekoja preses konference, kura bija veltīta tikai un vienīgi Latvijas delegācijai.

«Pēc preses konferences sniedzām vēl pāris privātas intervijas, un pats jaukākais, sieviete no Āfrikas mums speciāli bija izcepusi ļoti garšīgas kūciņas. Viena intervija man palika prātā, tā patiesībā nebija īsti intervija, bet drīzāk kā čats ar cilvēkiem, kuri mūs visu laiku redz un dzird. Mums uzdeva jautājumus, un mēs atbildējām,» skaidro Katrīna.

Pēc dienas lielajā arēnā grupa devās uz viesnīcu, kur atpūšas pirms došanās uz «Euroclub».

Komentāri (73)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu